'Terroirist': Φέρνοντας την wine bar κουλτούρα στο Χαλάνδρι

wine bar Terroirist στο Χαλάνδρι

Στο κέντρο του Χαλανδρίου, το wine bar 'Terroirist' στεγάζεται σε μία παλιά μονοκατοικία από τη δεκαετία του 1960 που έχει όμορφα αναπαλαιωθεί, διατηρώντας πολλά από τα δομικά της στοιχεία και εμπλουτίζοντάς τα με industrial και θεατράλε πινελιές. Παράλληλα και συμπληρωματικά, μία θαυμάσια διαμορφωμένη αυλή πλαισιώνει το χωροταξικό της γίγνεσθαι, την ίδια στιγμή που όλοι οι χώροι ντύνονται με jazz, blues και funk μουσικές.

Wine bar Terroirist Χαλάνδρι 1

 

Στο feelgood περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει οι Δημοσθένης και Γιάννης Γεωργίου (που ίσως γνωρίζεις από τα 'Penny Lane' και '9Βήτα Home Bar') μαζί με τον Δαμιανό Ασημένιο, το "In vino veritas" αποτελεί το βασικό motto. Κάτι που σημαίνει πως στο κομψό wine bar θα δοκιμάσεις περισσότερες από 120 ετικέτες του ελληνικού και του διεθνή αμπελώνα, με πολλές επιλογές να είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι.

Wine bar Terroirist Χαλάνδρι 5

Μάλιστα, υπάρχει ακόμη και η δυνατότητα για προτάσεις εκτός λίστας αλλά και για ιδιαίτερες οινικές βραδιές που επιμελούνται οι in house σομελιέ. Οι τελευταίοι άλλωστε βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του επισκέπτη ώστε να τον καθοδηγήσουν ανά πάσα στιγμή ή να τον ξεναγήσουν στο walk-in κελάρι. 

Wine bar Terroirist Χαλάνδρι 2

Την κάρτα του φαγητού στο 'Terroirist' επιμελείται ο σεφ Άκης Καψιμάλης, που δημιουργεί πιάτα ταιριαστά με το κρασί και στη φιλοσοφία του μοιράσματος, ποντάροντας στην εποχικότητα των πρώτων υλών.

Info: Θουκυδίδου 12, Χαλάνδρι, τηλ. 216 0046388
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.