'Paloma’s': Μία κουζίνα Λατινοαμερικάνα στο Κολωνάκι

Στη Χάρητος και το νέο αλέγρο bar restaurant, θα δοκιμάσεις coxinhas, anticuchos και causas και θα πιεις Colaborita και Manahatta.

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma's στο Κολωνάκι

Το όνομά του από μόνο του υπόσχεται αρκετό fun και κλίμα παρεΐστικο αλλά σε παραπέμπει ευθέως στο Μεξικό. Κι όμως, το 'Paloma’s' δεν περιορίζεται γευστικά μόνο στη χώρα της αγαύης, των τάκος και των σομπρέρο αλλά απλώνει τα γαστρονομικά του δίχτυα στην ευρύτερη περιοχής της Λατινικής Αμερικής. 

Κάτι από Λατινική Αμερική

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το ολόφρεσκο bar restaurant της οδού Χάρητος μετρά λίγες εβδομάδες ζωής και το συναντά κανείς εκεί όπου μέχρι πρότινος υπήρχε το 'Taco Maria'. Σε χαλαρώνει ευθύς με τα παστέλ χρώματά του, το ζωηρό περιβάλλον και την ταιριαστή με το γενικότερο κόνσεπτ διακόσμηση (ένα μιξ από ψάθινα και πήλινο υλικά, συν κάκτους), ενώ η ανοιχτή κουζίνα του δίνει μία έξτρα δόση σπιρτάδας και ζωντάνιας.

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma’s στο Κολωνάκι 8
© Γαβριήλ Παπαδιώτης

Κάτι παραπάνω από ολοζώντανη είναι και η κουζίνα εδώ, με τον Χάρη Τζαν (που ίσως γνωρίζεις από το 'Drakoulis Dry & Raw') να είναι αυτός που την καθοδηγεί. Το μενού του 'Paloma’s' έχει φτιαχτεί στη λογική του μοιράσματος και προσφέρει μπόλικες επιλογές, δίχως να γίνεται κουραστικό, κάνοντας focus σε γεύσεις από την Βραζιλία, το Περού, το Μεξικό και γενικότερα στο ούτως ή άλλως πολύ ενδιαφέρον νότιο τμήμα της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού.  

Σεβίτσε και τιραντίτο, causas και coxinhas, αντικούτσος και αρέπας είναι αυτά που -αναμενόμενα- αποσπούν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής στο μενού, το οποίο καταλήγει σε τρία ιδιαίτερα γλυκά.

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma’s στο Κολωνάκι 7

 Από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές το σεβίτσε με λευκό ψάρι ημέρας, leche κόλιανδρου, πουρέ γλυκοπατάτας με καρύδα αλλά και crispy γλυκοπατάτα, αλάτι παλαμίδας και πιπέρι από σπόρους παπάγιας ή το αντίστοιχο τιραντίνο με pico και leche μάνγκο και τραγανό φαγόπυρο ή τα coxinhas με σιγομαγειρεμένο χοιρινό και πουρέ πράσινου μήλου ή ακόμη και οι causas με πίκλα καλαμαριού και μεξικάνικη σάλτσα ταρτάρ.  

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma’s στο Κολωνάκι 2

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma’s στο Κολωνάκι 3

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma’s στο Κολωνάκι 4

Η λίστα των cocktails προσαρμόζεται σε αντίστοιχο ύφος, με τα ποτά της -σε ύφος twisted classics αλλά με λατίνες ως επί το πλείστον πινελιές- να στέκονται τόσο στο πλευρό των πιάτων όσο και σόλο. 

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma’s στο Κολωνάκι 9
© Γαβριήλ Παπαδιώτης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.