Για την καλύτερη πίτσα στην Ελλάδα, στο "Mandarin Oriental" του "Costa Navarino"

Ξεκίνησε από το Τόκυο και μια από τις καλύτερες πίτσες στον κόσμο βρίσκεται πλέον στο ολοκαίνουργιο "Mandarin" στην Πελοπόννησο. Κορυφαία δαντελένια ζύμη, και μενού omakase με 8 διαφορετικές πίτσες.

Mandarin Oriental

Υπάρχουν πάμπολλα πολύ καλά εστιατόρια πίτσας στον πλανήτη, υπάρχει όμως και ένα που ξεχωρίζει πολύ συναρπαστικό με το ιδιαίτερο concept του. Το "Pizza Bar on 38th" στο "Mandarin Oriental" του Τόκυο εφάρμοσε την ιδέα του omakase menu στην πίτσα του διακεκριμένου του σεφ Daniele Cason και κατάφερε να φιγουράρει στο νο4 των καλύτερων του είδους στον κόσμο (50 Top Pizza World 2023) σερβίροντας την καλύτερη πίτσα στην Ασία και τον Ειρηνικό Ωκεανό, ο Ρωμαίος σεφ του αναδείχτηκε 7ος καλύτερος στον πλανήτη από τον θεσμό The Best Pizza Chef για το 2023, έχει Michelin Bib Gourmand εδώ και 6 χρόνια και άριστα από το Gambero Rosso International. Αυτό το εξαιρετικό concept ταξίδεψε για πρώτη φορά εκτός Ιαπωνίας και εγκαταστάθηκε στο ολοκαίνουργιο "Mandarin Oriental" του "Costa Navarino", και λέγεται "Pizza Sapienza" και ο executive chef του ξενοδοχείου Bertand Valegeas με παρότρυνε να μην το χάσω με τίποτε.

Κάθισα λοιπόν σε ένα από 12 στούλ που είναι διαθέσιμα σε κάθε seating και εξ αρχής σας λέω ότι το χειροκροτώ. Η πίτσα του είναι ελαφριά, τραγανή και μεταξένια και όπως μου λέει ο σεφ Fabio Avolio, που πέρασε 3 μήνες στο Τόκυο δουλεύοντας στο "Pizza Bar on 38th", "αναμιγνύουμε 5 διαφορετικά αλεύρια για να δώσουμε άρωμα, σώμα και τραγανότητα στη ζύμη, τα ζυμώνουμε με ανθρακούχο νερό S. Pelegrino για να εξασφαλίσουμε ελαφράδα, την αφήνουμε να ωριμάσει 48 ώρες και την ψήνουμε για 6- 7 λεπτά στο φούρνο στους 350 ο C".

Mandarin Oriental
Daniele Cason

Η εμπειρία έχει θεατρικότητα καθώς οι σεφ ψήνουν και παρουσιάζουν μία - μία τις 8 πίτσες του μενού πριν σου σερβίρουν τα κομμάτια τους. Με την Bianca παίρνεις μια πρώτη γεύση από την περίφημη, δαντελένια ρωμαϊκή ζύμη. Η απλή marinara είναι ένας δυναμίτης φρεσκάδας και συμπυκνωμένης ντοματένιας γεύσης με άρωμα μαντζουράνας και ανάλογης εμβέλειας η κλασσική Margarita.

Mandarin Oriental

Στις ασυνήθιστες προτάσεις συγκαταλέγονται μία με τέσσερις διαφορετικές υφές κολοκυθιού και παντσέτα , μια απίθανου αρώματος με πουρέ αρακά και δυόσμου, σαλτσίτσια και παρμεζάνα, και μία πετυχημένη γλυκειά με κεράσια, εξαιρετική σοκολάτα Domori, και γιαούρτι. Η συνήθης "4 τυριά" εδώ γίνεται με 6 ιταλικά, έχει τέλεια κρεμμώδη υφή και προσθέτοντάς της μεσσηνιακό μέλι με τρούφα ανεβαίνει στα ύψη. Ωραίο και το πικάντικο calzone, αλλά κορυφαίο όλων το απίθανο pizzino ∙ μια διπλή φοκάτσια που μοιάζει με sando γεμιστό με μασκαρπόνε, παρμεζάνα, ελιές, και πασπαλισμένο με φρέσκα κρεμμυδάκια και άφθονη μυρωδάτη μαύρη τρούφα, αληθινό έπος αφράτης - τραγανής υφής και φανταστικής χρυσοσκουφάτης γεύσης! Προλαβαίνετε ακόμη να το χαρείτε.

Mandarin Oriental

mandarinoriental.com, 2723099888

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.