Το "Ντράβαλος Μεζέ" είναι το μεζεδάδικο που έλειπε από τη Νάουσα της Πάρου

Κι όμως στο πιο τουριστικό σημείο του νησιού μπορείς να φας τηγανητά μεζεδάκια όπως παλιά και, μάλιστα, σε προσιτές τιμές.

Dravalos Meze, Πάρος

Δεν είναι τυχαίο που δεν έβρισκες εύκολα τραπέζι στο "Ντράβαλος Μεζέ/Dravalos Meze” αυτό το καλοκαίρι στη Νάουσα της Πάρου. Το παλιό καφενείο - μεζεδάδικο με τα λίγα τραπεζάκια και τη σταθερή πελατεία επέστρεψε μετά από λίγα χρόνια σε ένα ολοκαίνουργιο, πολύ άνετο χώρο - "μαγαζί γωνία”, κοντά στην εκκλησία της Παντάνασσας κι έγινε αμέσως στέκι τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επιδραστικούς "γνώστες”- φαν του νησιού. Σιγά σιγά το ανακαλύπτουν και οι ξένοι επισκέπτες που δυσκολεύονται να βρουν χαλαρά ταβερνάκια. 

Στην ολοένα και πιο μαζική Νάουσα, που μοιάζει να απευθύνεται πλέον σε μεγάλο βαθμό κυρίως στους έφηβους, με αποτέλεσμα να της γυρίζουν την πλάτη πολλοί από τους παλιούς της αγαπημένους, τόσο η προνομιακή τοποθεσία κέντρο-απόκεντρο όσο και η πρόταση του "Ντράβαλος Μεζέ” πέτυχε διάνα για όσους αναζητούν μια εναλλακτική πρόταση για να την ξαναβάλουν στο πρόγραμμα. Ακόμη κι εμείς, λοιπόν, που την αποφεύγουμε στη high season, βρεθήκαμε στη δροσερή αυλή με τα φυτά, τα λευκά, άνετα στρωμένα τραπέζια και τις νοσταλγικές πινελιές, όπως η αρτίστικη επιγραφή του μαγαζιού που θυμίζει παλιό ελληνικό κινηματογράφο και οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες δίπλα στην κουζίνα, όπου τα τηγάνια είχαν πάρει φωτιά

Ντράβαλος Μεζέ

Το μενού είναι όσο μικρό πρέπει...

...Και χωράει σε μια σελίδα Α4. Σαλάτες, όσπρια, αλοιφές, όλα χειροποίητα, και βέβαια, τηγανιτά, η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, με το λάδι να αλλάζει διαρκώς και τον ιδιοκτήτη-επικεφαλής της κουζίνας να επιβλέπει προσωπικά τα πάντα. Η ντόπια σουπιά τηγανητή είναι το μεγάλο σουξέ, χωρίς να λέμε όχι και στα κεφτεδάκια και το λουκάνικο. Καλαμάρι, μαριδάκι, μπακαλιάρος σκορδαλιά και τηγανιά συμπληρώνουν τις βασικές επιλογές, χταπόδι ξιδάτο και μαρινάτος γαύρος συνοδεύουν τέλεια την τοπική σούμα, ενώ η αρχή γίνεται παραδοσιακά με ντοματίνι με μυζήθρα και κρίταμο, χόρτα, μαυρομάτικα, σπιρτόζικη τυροκαυτερή και σπιτικά ρεβύθια.

Ντράβαλος Μεζέ

Δεν λείπουν τα πιάτα ημέρας, εμείς πετύχαμε ωραίες μελιτζάνες με ντομάτα, ανάλαφρες και αρωματικές, ενώ οι τηγανητές πατάτες είναι αντάξιες του ονόματος του μαγαζιού. 
Τα σοκολατάκια κέρασμα θυμίζουν το μωσαϊκό της μαμάς και μας δίνουν δικαιολογία για ένα ακόμη καραφάκι σούμας. Από το "Ντράβαλος Μεζέ” φεύγεις χαμογελαστή, έχοντας φάει περιποιημένους, σπιτικούς μεζέδες, στεγνοτηγανισμένες νοστιμιές και πληρώνοντας όσο πρέπει. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/05/2024

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.