"Ortsag": Το νέο εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

Ένα ολόφρεσκο και αλέγρο street food project ετοιμάζει ο βραβευμένος σεφ-πατρόν του 'CTC', σε λίγες εβδομάδες στον Κεραμεικό.

Το Ortsag είναι το νέο εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό

Λίγα μόλις χρόνια μετά την μετακόμισή του από τη σκιά του (πρώην) Χίλτον στον Κεραμεικό, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin "CTC" του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, ετοιμάζεται να αποκτήσει ένα μικρό αδερφάκι -ή καλύτερα, ξαδερφάκι- στην ίδια ακριβώς γειτονιά και μόλις λίγα μέτρα πιο κάτω από τον αριθμό 15 της Πλαταιών (πιο συγκεκριμένα  στη γωνία Πλαταιών και Κεραμεικού). Το επόμενο πόνημα του σεφ-πατρόν Τσιοτίνη θα ονομάζεται "Ortsag" (σ.σ. το gastro γραμμένο ανάποδα) και αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στα τέλη Οκτωβρίου.

Cool street food, με zero waste λογική

"Ήθελα να φτιάξω ένα μαγαζί κόντρα στο γαστρονομικό εστιατόριο, ένα concept που να έχει σύνδεση με το CTC αλλά να μην έχει κιόλας" μου λέει κάπως αινιγματικά ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, για να μου εξηγήσει αμέσως μετά τι ακριβώς εννοεί. Το concept θα έχει περισσότερο street χαρακτήρα, σε έναν industrial και ελαφρώς raw χώρο, με μαύρες και γκρι αποχρώσεις, πάγκους και stools στο εσωτερικό/ τραπέζια στο εξωτερικό. 

Το Ortsag είναι το νέο εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 1

Οι 2 βασικοί γευστικοί πυλώνες του 'Ortsag' θα είναι τα burgers και ένα μικρό ημερήσιο μενού που θα βασίζεται στα leftovers του 'CTC', σε μία απόπειρα του ΑΤ να καθρεφτίσει τη γευστική φιλοσοφία του, με έναν εντελώς διαφορετικό άπο ό,τι έχουμε δει από τον ίδιο έως τώρα τρόπο. Στην πρώτη συνθήκη, ο επισκέπτης θα επιλέγει ανάμεσα σε 4 εκδοχές (ψάρι, λαχανικά, μπιφτέκι, pulled κρέας) ενώ στη δεύτερη  δε θα υπάρχουν περιορισμοί (πχ θα συναντάς από ιδιότυπα fish n' chips μέχρι την περίφημη καλαμποκόσουπα του Άλεξ σε fried corn cob βερσιόν). Pairing θα παίζεις με εμφιαλωμένα cocktails και κερασάκι στην τούρτα θα είναι το χειροποίητο παγωτό μηχανής.

Διαβάστε Επίσης

Συνοδοιπόροι στο νέο εστιατόριο θα είναι ο chef de cuisine του 'CTC' Χρήστος Ρήγας και ο προκάτοχός του Κώστας Μπαρούτης. Το 'Ortsag' θα λειτουργεί αρχικά καθημερινά μόνο βράδυ, με βλέψη να επεκταθεί αργότερα η λειτουργία του και το μεσημέρι.

Το Ortsag είναι το νέο εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 2

Όπως συνηθίζουμε να λέμε κατά τα (digital) δημοσιογραφικά κλισέ, περισσότερα προσεχώς...

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

CTC

Πλαταιών 15, Κεραμεικός
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.