Με τη σφραγίδα του Παύλου Κυριάκη στο "Cretamos" του Royal Senses Resort

Μια fine dining εμπειρία με κρητικές γεύσεις από τον βραβευμένο chef στο Curio Collection by Hilton resort του Ρεθύμνου.

royal senses

Αυθεντικό, μεγαλοπρεπές και οικείο, είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν το Royal Senses Resort & Spa, a Curio Collection by Hilton. Ένα ξενοδοχείο που ενώνει την παράδοση της Κρήτης με το σύγχρονο design. Έτσι, οι επισκέπτες που φτάνουν στο τόσο ξεχωριστό νησί της Μεσογείου για να συνδεθούν, μεταξύ τους αλλά και με τον τόπο, αντιλαμβάνονται ότι αυτή η αίσθηση περνά και μέσα από τη νέα κουζίνα του εστιατορίου Cretamos.

Ιθύνων νους και εμπνευστής του νέου, ανατρεπτικού μενού είναι ο ταλαντούχος, εξαιρετικά έμπειρος και βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin chef Παύλος Κυριάκης. Στο, από κάθε άποψη ιδιαίτερο, Cretamos του Royal Senses, όλα προδιαθέτουν για μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία. Στο εστιατόριο, το κάθε τραπέζι είναι αρκετά διαχωρισμένο από τα υπόλοιπα, σχεδόν αποκομμένο, σχηματίζοντας ένα μικρό "νησί”. Περικυκλωμένο από το υδάτινο στοιχείο και με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, περιμένει τους καλεσμένους του για να τους παραδώσει στην περίφημη Κρητική κουζίνα και τις ιδιαίτερες πρώτες ύλες του υπερήφανου νησιού. Σε αυτά, προστίθενται η ανατρεπτική διάθεση του chef που αναδεικνύει τις εκλεκτές γεύσεις σε αξέχαστες εμπειρίες.

royal senses

Ο Κυριάκης προτείνει στους επισκέπτες να επιλέξουν το degustation menu για να βιώσουν μία γαστρονομική εμπειρία και να αντιληφθούν τη φιλοσοφία των πιάτων με έμπνευση τη μαγειρική παράδοση της Κρήτης. Κάτι που ξεχωρίζει ο ίδιος στο μενού είναι η σούπα γκασπάτσο από ντοματίνια βελανίδια Κρήτης, που σερβίρεται με παγωτό ξινομυζήθρας.
Στο Cretamos, το fine dining συναγωνίζεται τη συγκλονιστική θέα που συνδυάζει μοναδικά το ρομαντισμό με την άγρια ψυχή της Κρήτης. Την εμπειρία απογειώνουν και τα εκλεκτά κρητικά κρασιά από το πλούσιο κελάρι του The Royal Senses. Η προσεκτικά διαλεγμένη λίστα 175 κρασιών περιλαμβάνει εξαιρετικές ετικέτες από ελληνικά οινοποιία μικρών και μεγάλων παραγωγών σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και βέβαια τους νομούς της Κρήτης: Λασίθι, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά. Από το Κελάρι του Creatamos δεν λείπουν εξαιρετικά κρασιά από όλο τον κόσμο, όπως Sauternes, Chateau Angelus 1er grand cruclasse, Gaja Sperss, Penfolds, αλλά και σπάνιες ετικέτες όπως το περίφημο κρασί Thalassinos Vithismenos, που εμφιαλώνεται κάτω από το νερό.

royal senses

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/05/2024

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.