Η παράδοση της Ιαπωνίας συναντά την Ελλάδα στη βραδιά "Ψαράδων"

O head sushi chef του "Matsuhisa Athens", Τόνυ Βρατσάνος και ο chef των "Ψαράδων" , Γιώργος Τσαπάρας, ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια βραδιά γευστικών εκπλήξεων.

Βραδια ψαραδες

Την Τρίτη 16 Μαΐου στις 8.30 μ.μ., δίνουμε ραντεβού στους "Ψαράδες", όπου η παράδοση της Ιαπωνίας συναντά την Ελλάδα δημιουργώντας ένα μενού degustation που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσουμε. Εκεί, ο head sushi chef του "Matsuhisa Athens", Τόνυ Βρατσάνος και ο chef των "Ψαράδων", Γιώργος Τσαπάρας, ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια βραδιά γευστικών εκπλήξεων.

Το μενού ξεκινά με Κράκερ με πέρλες από ταπιόκα με μελάνι σουπιάς και συνεχίζει με Γαρίδες κοιλάδος με new style sashimi αλλά και Χτένια με butter soy, guacamole και χαβιάρι. Η paper thin σαλάτα με μαριναρισμένο σολωμό in yuzu δίνει τη σκυτάλη στα κυρίως πιάτα: Ριζότο με ελληνικά βότανα, μπακαλιάρο sous vide κι espuma hollandaise και Φρικασέ με φαγκρί, σάλτσα αυγολέμονο και σαλικόρνια. Το δείπνο ολοκληρώνεται με Ναμελάκα με λευκή καραμελωμένη σοκολάτα, χώμα λευκής σοκολάτας και τσιπ μαύρης σοκολάτας

60€ ανά άτομο με wine pairing με κρασιά από τα κτήματα Σκούρα, Κατώγι Αβέρωφ, Παυλίδη.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.