Το "Σymposio" επανέρχεται στη Βαρβάκειο

Ο παλμός της Αθήνας χτυπά ξανά στο πιο viral event της πόλης, που θα συνδυάσει τέχνη, μουσικές, performances, αλλά και συναρπαστικό street food στο επιβλητικό σκηνικό της Βαρβακείου, αυτήν την Κυριακή 19 Μαρτίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και της 11.30 το βράδι.

Symposio Βαρβάκειος

Έχουμε δει πολλά να συμβαίνουν σ’ αυτό το καλειδοσκοπικό event που λέγεται "Σymposio" κι έχει τους τελευταίους μήνες αλλάξει για τα καλά την εικόνα της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών. Από τη μετατροπή της Βαρβακείου σε όπερα διεθνών προδιαγραφών, χάρη σε 7 κορυφαίους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μέχρι τη νοερή μεταφορά της στη Λατινική Αμερική από φλογερούς Αργεντίνους μουσικούς και χορευτές, από σπουδαίους DJs της διεθνούς σκηνής μέχρι aerial ακροβάτες, ξυλοπόδαρους και body painters, και βέβαια από sushi masters μέχρι pasta makers κι από street πατσά μέχρι… χαβιάρι με σαμπάνια! Είναι να απορεί λοιπόν κανείς πώς αυτό το πολυαισθητηριακό happening, έχει γίνει το πιο viral ραντεβού όλης της Αθήνας; Φυσικά και όχι! Γι’ αυτό άλλωστε ανυπομονούμε για το αμέσως επόμενο, την Κυριακή 19 Μαρτίου.

Symposio Βαρβάκειος

Κάνοντας δυναμικό comeback, το "Σymposio" θα επιστρέψει στη Βαρβάκειο για να γεμίσει τις στοές της με γεύση, μουσική και τέχνη, μεταφέροντας τον παλμό της Αθήνας στην Κεντρική Αγορά της πόλης, από τις 12 το μεσημέρι, μέχρι τις 11μιση το βράδυ. Εκεί, όπου food, music & art lovers της πόλης θα συναντηθούν σε ένα εκρηκτικό ψηφιδωτό που συνδυάζει αρμονικά την urban αισθητική με τις τέχνες, την υψηλή γαστρονομία με το street food και την όπερα με τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο: το "Σymposio"!

Ξεκινώντας από την γαστρονομική διάσταση του φεστιβάλ, 12 διαφορετικά κιόσκια φαγητού θα στηθούν στην θέση των συνηθισμένων πωλητών, για να σερβίρουν elevated street food αλλά και high end εδέσματα. Από χαβιάρι, στρείδια και σούσι -σήμα κατατεθέν πλέον της Αγοράς- μέχρι φρέσκα ζυμαρικά από τον βραβευμένο σεφ Michele, μπουγάτσα με φύλλο που θα ανοίγεται μπροστά μας, μύδια και γαρίδες ψητές, αλλά και λεπτή, αυθεντική, ιταλική πίτσα.

Symposio Βαρβάκειος

Όσο για τα performances; Το "Σymposio" είναι ερωτευμένο με τη μαγεία των αντιθέσεων! Αγαπά τον μοντέρνο ήχο της house και techno σκηνής, αλλά τον προσεγγίζει με ανατρεπτική διάθεση για να δημιουργήσει μια μοναδική μουσική ταυτότητα. Έτσι, μέσα στη Βαρβάκειο αγαπάμε να χανόμαστε σε ετερόκλητα μουσικά μονοπάτια, που διασταυρώνονται με την disco, την όπερα και την ηλεκτρονική μουσική. Κορυφαίοι DJs της ελληνικής και της διεθνούς σκηνής έχουν δώσει το beat τους στα ραντεβού μας με το "Σymposio" και το ίδιο θα συμβεί κι αυτήν την Κυριακή στο κεντρικό stage, την ώρα που το νέο, δεύτερο stage της στοάς Φοιλοποίμενος θα κινείται σε ρυθμούς rave.

Φυσικά, το θέαμα δεν σταματά εδώ, καθώς το show θα πλαισιωθεί από χορευτές και ακροβάτες, special effect από αληθινές φωτιές, ενώ ένας μικρός χώρος τέχνης θα ξεπηδήσει για μια ακόμη φορά σε κάποια "κρυφή" γωνιά της Βαρβακείου, με τη μυστηριακή ατμόσφαιρα και την urban αισθητική της Κεντρικής Αγοράς να γίνεται το ιδανικό background για ένα ακόμη talk of the town event. Ραντεβού εκεί!

Symposio

Σymposio Festival –Κυριακή 19 Μαρτίου, 12:00-23:30
Βαρβάκειος Αγορά
Είσοδος Ελεύθερη
Instagram: @symposio_festival

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"