Τα μυστικά του νερού ξεκλειδώνουν οι WSPC και Nestle Hellas

Ο Ανδρέας Ματθίδης DipWSET και ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW ηγούνται σειράς από workshops που διοργανώνουν η εμβληματική σχολή οινοχοΐας και η εταιρείας παραγωγής του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή, προκειμένου να αποκαλύψουν στους επαγγελματίες της εστίασης ότι δεν είναι όλα τα νερά ίδια.

Σομελιέ Νερού: εσείς τι νερό θα πιείτε σήμερα;

Είναι όλα τα νερά ίδια; Ασφαλώς και όχι, κι αυτό ακριβώς έρχονται να εξηγήσουν ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινοχόων Ανδρέας Ματθίδης DipWSET, με το νέο καινοτόμο Ελληνικό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νερού, που έχει εντάξει στα προγράμματά του το WSPC, σε μία - στρατηγικής σημασίας - συνεργασία με τη Nestlé Ελλάς.

Μέσα από αυτή τη στρατηγική σύμπραξη, το WSPC και η Nestlé Ελλάς - η εταιρεία παραγωγής του ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κορπή® και διανομής των premium ιταλικών Φυσικών Μεταλλικών Νερών Acqua Panna® και S.Pellegrino® - δίνουν την ευκαιρία σε επαγγελματίες της HO.RE.CA., καθώς και σε επαγγελματίες του χονδρεμπορίου και του λιανεμπορίου, να λάβουν την απαραίτητη εκπαίδευση αναφορικά με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό.

Κατανοώντας τη διαδικασία του water tasting, των διαφορετικών pairings και τις διαφορές μεταξύ των νερών, οι εισηγητές του προγράμματος βοηθούν να καταρριφθεί ο μύθος ότι "όλα τα νερά είναι ίδια", αναβαθμίζοντας, τελικά, την εμπειρία του πελάτη.

Τα πρώτα βήματα πραγματοποιήθηκαν μέσα από το 1ο  επαγγελματικό workshop που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 23 Φεβρουαρίου, με εισηγητή τον Πρόεδρο & Head of WSPC Education, Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW. Εκεί, οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν τη διαδικασία της γευσιγνωσίας νερού και τα πιθανά pairings, εμβαθύνοντας πλήρως στην κατηγορία του Φυσικού Μεταλλικού Νερού.

Επόμενη στάση: Αθήνα

Η Επαγγελματική Εκπαίδευση Νερού συνεχίζεται την Πέμπτη 23 Μαρτίου στην Αθήνα και τις εγκαταστάσεις του WSPC. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη σελίδα της WSPC, ωστόσο πρέπει να κάνουν την κράτησή τους έγκαιρα, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Νερό WSPC

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"