Το "Mavadda" δίνει νοστιμιά στο Κιάτο

Ένα all day gastrobar στην κεντρική πλατεία της πόλης κρατά τον γευστικό πήχη ψηλά μιξάροντας μοντέρνα γευστικά φαβορί με εκλεκτές πρώτες ύλες σε ντιζαϊνάτο σκηνικό με ρομαντικό πρόσημο.

Mavadda Κιάτο

Mavadda σημαίνει αγάπη, φιλία, οικειότητα. Κι αυτά ακριβώς τα συναισθήματα είναι που εμπνέει ο ντιζαϊνάτος, αλλά και ζεστός, φιλόξενος χώρος του "Mavadda" στο Κιάτο, ενός all day gastrobar που κρατά ψηλά το γαστρονομικό πήχη της πόλης. Τοποθετημένο στρατηγικά στην κεντρική πλατεία, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Κιάτου, το "Mavadda" ξεκινά τη μέρα από νωρίς, με προσεγμένα ροφήματα και εκλεκτά χαρμάνια καφέ, ενώ πληθωρικά αυγομαγειρέματα, pancakes και healthy bowls μας γεμίζουν ενέργεια.

Mavadda Κιάτο

Από το μεσημέρι και μετά, ο σεφ Παναγιώτης Μαζιώτης βγάζει τα μεγάλα όπλα, μιξάρνοντας μοντέρνα γευστικά φαβορί με εκλεκτές πρώτες ύλες, για ένα μενού που κινείται με άνεση στο σημείο όπου το comfort συναντά την αυθεντική νοστιμιά. Έτσι, το καρπάτσιο μόσχου συνοδεύεται από καβουρδισμένο φουντούκι, coffee mayo, γραβιέρα σπηλιάς και φρέσκια μαύρη τρούφα, ενώ τα linguini με γαρίδα και κρέμα παντζαριού δικαίως έχουν κερδίσει μια θέση στα best sellers. Η πληθωρική λογική της ισπανικής παέγιας εκφράζεται εδώ με την ιταλική κομψότητα ενός ριζότο με κοτόπουλο, γαρίδα, chorizo και κρέμα κόκκινης πιπεριάς, ενώ η σιγομαγειρεμένη χοιρινή πανσέτα, που σερβίρεται με σαλάτα πράσινου μήλου, κρέμα πατάτας και φρέσκια τρούφα, ή η ταλιάτα από φιλέτο μόσχου, που έρχεται με τσιμιτσούρι, κρέμα τυριού και baby πατάτες κονφί, είναι οι απαντήσεις του "Mavadda" στις πιο μεγάλες ορέξεις της παρέας.

Mavadda Κιάτο

Όσο για μετά το dinner; Θεματικά party nights κρατούν το vibe ζωηρό, η μπάρα μιξάρει κλασικά και signature cocktails με premium βάσεις και πρωτότυπο flair, ενώ πλάι στη μεγάλη συλλογή αποσταγμάτων και τη δουλεμένη λίστα κρασιών έχει πρόσφατα τοποθετηθεί και η πρώτη μαύρη βρύση της Estrella Damn στην ελληνική περιφέρεια, για την draft εκδοχή της απόλυτης γαστρονομικής μπύρας.

Μαυρούλια Καλογεροπούλου, Κιάτο
2742 021003
https://www.mavadda.gr/
FB: Mavadda
IG: mavadda_gastrobar

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"