Thesauri: Ξεχωριστές γιορτές με γεύση από ελληνικό χαβιάρι

Λίγα πράγματα συμπυκνώνουν με τόσο πολυτελή τρόπο την πεμπτουσία της γαστριμαργικής απόλαυσης, όσο το χαβιάρι και ιδίως αυτό που… ομιλεί ελληνικά: το χαβιάρι «Thesauri», που φέτος εμπλουτίζει τη φαρέτρα του με το πολύτιμο Beluga.

Thesauri Beluga Χαβιάρι

Λίγα πράγματα συμπυκνώνουν με τόσο πολυτελή τρόπο την πεμπτουσία της γαστριμαργικής απόλαυσης όσο το χαβιάρι, που όταν έρχεται με την υπογραφή της "Thesauri", της μόνης ελληνικής φάρμας παραγωγής αυτού του σπάνιου θησαυρού, κρύβει στη γεύση του και λίγη από την εθνική μας υπερηφάνεια. Ντελικάτη λιχουδιά, η μικροσκοπική του πέρλα χαϊδεύει τη γλώσσα με ερεθιστική σφριγηλότητα, πριν το ποπ στον ουρανίσκο αποκαλύψει μια βουτυράδα μεγαλοπρεπή, που πλημμυρίζει το στόμα με βαθιά θαλασσινή νοστιμιά. Σερβίρεται στη μικροσκοπική ποσότητα της μισής κουταλιάς τη φορά, ως κάτι το εξαιρετικά πολύτιμο, γιατί αυτό ακριβώς είναι: Για να φτάσει αυτή η ηδονική γεύση στον ουρανίσκο μας, χρειάζεται να περάσουν δεκαετίες!

Beluga

Περίπου 4 χρόνια χρειάζεται ο οξύρρυγχος (το θαυμάσιο, θηριώδες προϊστορικό ψάρι που παράγει αυτόν τον πολύτιμο γαστρονομικό θησαυρό) για να εκφράσει το φύλλο του, άλλα τόσα για να φτάσει σε ηλικία γονιμοποίησης κι ύστερα μια δεκαετία περίπου, ώστε το χαβιάρι του να είναι έτοιμο για συλλογή. Όλα αυτά τα χρόνια, οι άνθρωποι της "Thesauri" φροντίζουν το ψάρι υπομονετικά, σε εγκαταστάσεις αρτεσιανού νερού σπάνιας καθαρότητας (ίσως τις έχετε παρατηρήσει σε σκηνές της ταινίας "Ο Θεός Αγαπά το Χαβιάρι"), βλέποντας το να αναπτύσσεται σε μήκος που ξεπερνά το 1,50 μέτρο, και βάρος που υπερβαίνει τα 70 κιλά!

Thesauri Beluga Χαβιάρι

Η φετινή, δε, είναι μια χρονιά ιδιαίτερης υπερηφάνειας για την "Thesauri", αφού παρουσιάζει επιτέλους το ακροκόρυφο της πολυετούς της αφοσίωσης: το Beluga. Το ακριβότερο και διασημότερο χαβιάρι στον κόσμο, η απόλυτη ντελικατέτσα κι ένα προϊόν υψηλού πρεστίζ, το Beluga παράγεται από τον οξύρρυγχο Huso huso, που χρειάζεται 20 χρόνια για να ωριμάσει και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 900 κιλά. Τα ελαφρώς αλατισμένα κρεμώδη αυγά του θεωρούνται τα κορυφαία του είδους, φυλακίζοντας στη γεύση τους την αύρα του θαλασσινού αέρα και την ένταση του βυθού. Έτσι, λίγα μόλις γραμμάρια αρκούν, για μια γευστική έκρηξη που αναλογεί σε μεγατόνους.

Thesauri Beluga Χαβιάρι

Δεν αξίζουν αυτή τη γεύση οι φετινές μας γιορτές;

https://www.thesauricaviar.com/
6988460000
FB: Thesauri
IG: @thesauricaviar

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"