"Ιταlίδα": Βέρο ιταλιάνικο πανόραμα

Kατάφωτη μάς υποδέχεται η αγαπημένη μας «Italiδα» στον Πειραιά, με γεύσεις αλλά και θέαμα που θα μας ταξιδέψουν στις γιορτινές παραδόσεις της ιδιαίτερης πατρίδας της.

Italida

Η νέα, ταλαντούχα σεφ του εστιατορίου Μαρίνα Ντεμολλάι προτείνει πιάτα που θα κάνουν τα επίσημα δείπνα των ημερών αξέχαστα, όπως το μπούτι από ορτύκι κονφί με τηγανητή πολέντα και σάλτσα Μαυροδάφνης ή το καρέ αρνιού γαλλικής κοπής σε κρούστα φιστικιού που φιγουράρουν στο ειδικό μενού της παραμονής των Χριστουγέννων. Για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, πάλι, το μενού επιφυλάσσει από σούπα βελουτέ κόκκινης φακής με guanciale και σκόνη αβγοτάραχου μέχρι pinsa με γλυκιά κολοκύθα, σταφίδες και γκοργκοντζόλα, αλλά και ένα δελεαστικό χοιρινό κότσι μπρεζέ μαύρου χοίρου με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα κόκκινου κρασιού. Η μεσόφωνος Ελένη Δάβου και ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης στο πιάνο θα συνοδεύσουν τα δύο gala dinners με τις ωραιότερες μελωδίες, από ιταλική καντσονέτα έως μιούζικαλ και τάνγκο, όλες με χρώμα ρετρό και ασφαλώς άκρως εορταστικό!

Περισσότερες πληροφορίες

Italida

Φιλελλήνων 9, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.