Στο "Varoulko Seaside" για λαμπερά νόστιμες γιορτές

Το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο υψώνει στο κατάστρωμά του γιορτινή σημαία.

varoulko seaside

Με τις γιορτές να βρίσκονται μια ευχή μακριά, ο καπετάνιος των ελληνικών γευστικών θαλασσών Λευτέρης Λαζάρου και το πλήρωμά του ετοιμάζονται να σαλπάρουν για ακόμη μία φορά στα πελάγη της υψηλής γαστρονομίας, με πλεούμενο ασφαλώς το "Βαρούλκο". Το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο, διατηρώντας πάντοτε τη ζεστή ατμόσφαιρα, την κομψότητα, τη φινέτσα και, παράλληλα, την αυθεντικότητά του, υποδέχεται στο κατάστρωμά του παλιούς και νέους ταξιδιώτες της απόλαυσης, σε μια εμπειρία που πατά σε κλασικές και αγαπημένες συνήθειες αλλά και στις βιώσιμες προσταγές του παρόντος και του μέλλοντος.

Πιάτα όπως η σούπα κάστανο με μανιτάρια κανθαρέλες και ταρτάρ καραβίδας ή η αντίστοιχη κουνουπιδιού με κενέλ κόκκινης γαρίδας Κοιλάδας και μπρινουάζ λαχανικών, το μακαρόν από κρόκο Κοζάνης με κρέμα από καπνιστό χέλι ή το τουίλ με μελάνι σουπιάς, αβγοτάραχο Μεσολογγίου και κρέμα ξινομυζήθρας, η γκιόζα με γέμιση σφυρίδας, λαχανικά και σάλτσα λάιμ ή το ορτύκι με μπαλοτίνα δράκαινας και κους κους είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα στρέψουν το γαστρονομικό ενδιαφέρον στη φρεσκαρισμένη προμενάδα του Μικρολίμανου κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επιπροσθέτως, ο ταλαντούχος και καταξιωμένος pastry chef Θοδωρής Μωυσίδης βάζει τη δική του υπογραφή σε ένα εξίσου υψηλού επιπέδου γαστρονομικό φινάλε, με τις ιδιαίτερες, γλυκές γεύσεις και γιορτινές δημιουργίες του.

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"