"Βασίλαινας": Γιορτινές νότες γευστικής μαγείας

Οικειότητα και γαστρονομική πρωτοτυπία, σταθερές αξίες και βλέμμα στο μέλλον για την απόλυτη ισορροπία σε όλα.

Βασίλαινας

Ο "Βασίλαινας" πραγματοποιεί φέτος κάθε μας ευχή, προτείνοντας πιάτα με ελληνικό πρόσημο σε ένα ιδιαιτέρως μελετημένο μενού για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Ο σεφ Μάνος Γαρνέλης "ζωγραφίζει" γιορτινές γευστικές βραδιές που ευφραίνουν την ψυχή: στο πνεύμα των Χριστουγέννων ξεχωρίζουν υπέροχα χτένια με μανταρίνι, χαλαπένιο, σαλικόρνια και Sirloin Steak με γλυκοπατάτα, καφέ, άγρια μανιτάρια με κατακλείδα το γλυκό Mont Blanc (κάστανο, βανίλια, φραγκοστάφυλο, παλαιωμένο τσίπουρο, μανταρίνι). Για την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ανάμεσα στις εκπλήξεις του μενού, η ιδιαίτερη σούπα με βελουτέ πράσου, χέλι, χαβιάρι και η σφυρίδα beurre blanc με σέσκουλο, μπρόκολο και φασολάκι Ασπρομύτικο Λήμνου. Αγάπη και αξέχαστες στιγμές, τσουγκρίζοντας οίνο μεθυστικό διαλεγμένο από 150 ετικέτες! Σε όλα τούτα, προσθέστε χειμωνιάτικες προτάσεις ημέρας και ασφαλώς το μενού γευσιγνωσίας "head-to-tail", zero waste λογικής, του απόλυτου σύγχρονου τρόπου διαχείρισης της πρώτης ύλης.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"