Δυο ξεχωριστά κρασιά για το γιορτινό τραπέζι

Το “Μηδέν Άγαν” και το “Μέτρον Άριστον” είναι δύο πολύ ενδιαφέροντα κρασιά της Οινοποιίας Παπαντώνη, ιδανικά για να συνοδεύσουν τα γιορτινά γεύματα των ημερών που έρχονται.

οινοποιείο Παπαντώνη

Δύο κρασιά ενδεικτικά της κεντρικής φιλοσοφίας της Οινοποιίας  Παπαντώνη, που έχει να κάνει με την αναζήτηση της χρυσής τομής και της αρμονίας, προτείνουμε για τις γιορτές.

Το "Μηδέν 'Άγαν" πήρε το όνομα του από το γνωστό αρχαίο ελληνικό ρητό που είναι χαραγμένο στο Μαντείο των Δελφών και σημαίνει "τίποτα σε υπερβολή". Παράγεται από 100% Αγιωργίτικο σταφύλι, έχει βελούδινη στρογγυλή γεύση με φρουτώδη αρώματα και μακρά επίγευση στον ουρανίσκο. Το μπουκέτο των αρωμάτων του περιλαμβάνει πινελιές πιπεριών και ξηρών καρπών, που αναμειγνύονται τέλεια με το κύριο άρωμα του Αγιωργίτικου, της φράουλας και του βατόμουρου. Παλαιώνει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Οινοποιείο Παπαντώνη

Παράλληλα με το "Μηδέν 'Άγαν" κυκλοφορεί και το "Μέτρον 'Άριστον" εσοδείας 2021. Είναι ένα ιδιαίτερο λευκό, ξηρό που παράγεται από το συνδυασμό του τοπικού Ροδίτη (65%) και του κοσμοπολίτικου Chardonnay (35%). Πρόκειται για έναν Πελοποννησιακό Οίνο Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, με απαλά χρώματα λεμονιού και πράσινες ανταύγειες. Στη μύτη έρχονται αρώματα άνοιξης, ώριμου γκρειπ-φρουτ, λάιμ, αχλαδιού και ροδάκινου. Το γεμάτο σώμα του χαρακτηρίζεται από μια φρέσκια οξύτητα που εκπλήσσει τον ουρανίσκο αφήνοντας μια μακρά και ευχάριστη επίγευση. Το όνομα του, "Μέτρον 'Άριστον", προτείνει την αποφυγή των ακροτήτων και υπερβολών ως την ορθότερη στάση στη ζωή του ανθρώπου και εκφράζει την αναζήτηση της χρυσής τομής και της αρμονίας στην πλειονότητα των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων.

Παπαντώνη

Εστιάζοντας σε δυο μόνο ετικέτες την παραγωγή κρασιού, ο κεντρικός στόχος της Οινοποιίας Παπαντώνη είναι η παρασκευή όσο των δυνατόν καλύτερων κρασιών με απόλυτη προσήλωση στη σημασία των ονομάτων τους, τα οποία αντανακλούν τις ηθικές αξίες της οικογένειας Παπαντώνη. Άλλωστε ο Αντώνης Παπαντώνης, ο άνθρωπος πίσω από το κρασί, ξεκίνησε να ασχολείται με την αμπελουργία με στόχο να κρατήσει ζωντανή την ψυχή ενός αγαθού που είναι συνυφασμένο με την τοπική ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό.  

papantonis.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"