Retro Gastro: Σε τροχιά funky γευστικών προτάσεων

retro gastro

Σε "απευθείας σύνδεση" με το πολυεπίπεδο καλλιτεχνικό της ταπεραμέντο, η μοναδικής αισθητικής Funky Taverna, ξεχειλίζει φινέτσα και know how στα πάντα της! Στο Retro Gastro στην καρδιά του Θησείου, τα δημιουργικά πιάτα, είτε στην πρωταρχική συνταγή τους είτε δουλεμένα με έμπνευση και σύγχρονες τεχνικές, φέρνουν γεύση με προσωπικότητα και γνώση στο τραπέζι, υπό την καθοδήγηση του ταλαντούχου σεφ Ιωάννη Τσακλάνου. Φυσικά, δίνουν μεγάλη προσοχή σε ό,τι προσφέρει η ελληνική γη από άκρη σε άκρη, οπότε μην παραλείψετε να δοκιμάσετε καπνιστά μύδια και σκουμπρί από Βόρεια Εύβοια, τυριά από τα Γιαννιτσά, πλιγούρι και φάβα από τα Φαρσάλα.

retro gastro

Γεύσεις που υμνούν την τοπικότητα της διαλεγμένης πρώτης ύλης από κάθε γωνιά της Ελλάδας, συνομιλούν με τις μνήμες, σε πιάτα διόλου συνηθισμένα. Από τους θρακιώτικους γιουφκάδες (παραδοσιακό ζυμαρικό) με μανιτάρια, αρωματικό βούτυρο και φρέσκια τρούφα μέχρι τον ανατρεπτικό τραχανά κολοκύθας, εδώ η sui generis γευστική ταυτότητα μένει αξέχαστη. Η κλασική μορφή της ελληνικής παράδοσης δεν σταματά να ανασκευάζεται, με τολμηρούς συνδυασμούς που μεταφράζονται σε συναρπαστικές προτάσεις κρεατοφαγίας που ελίσσονται σε ιδιαίτερες ελληνικές κοπές από την Φάρμα Αμαραντίδη στη Δράμα.

Retro Gastro

Ειδικά για τις γιορτές, οι πινελιές της παράδοσης συναντούν χειμωνιάτικα πιάτα, όσο εντυπωσιακά πλατό τυριών και αλλαντικών συνοδεύουν το καλοπίνειν. Την ίδια στιγμή, η λίστα κρασιών εξερευνά τον ελληνικό αμπελώνα και συνοδεύει ιδανικά τις γεύσεις, ενώ η διάθεση για εξερεύνηση μπορεί να σας οδηγήσει στο κελάρι με την πλούσια συλλογή, που "κρύβεται" στο υπόγειο του χώρου.

Ηρακλειδών 19 & Ακταίου, Θησείο, 2103427803

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"