Λάμψη αστεριών στον ουρανό της Ιταλίας και μια τριάστερη "Villa"

Η πρόσφατη παρουσίαση του Οδηγoύ Michelin της Ιταλίας, που για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο «Relais Franciacorta» στην Corte Franca, φώτισε τον έναστρο γαστρονομικό ουρανό της Ιταλίας με νέες λαμπερές αφίξεις.

Villa Crespi

Η φετινή ανακοίνωση των Michelin της Ιταλίας για το 2023 επιφύλασσε στo "Villa Crespi", με επικεφαλής τον σεφ Antonino Cannavacciuolo, την ευχάριστη έκπληξη του τρίτου του αστεριού. Το εστιατόριο που στεγάζεται στο θρυλικό arabesque style παλάτι που έχτισε ο έμπορος βαμβακιού Cristoforo Beningo Crespi ως δώρο στη γυναίκα του, εμπνευσμένος από τα ταξίδια του στη Μέση Ανατολή και από την αρχιτεκτονική της Βαγδάτης, βρίσκεται στη γραφική λίμνη της Όρτα στη Βόρεια Ιταλία.

Διαβάστε Επίσης

Η κατασκευή της βίλας ξεκίνησε το 1879 και κράτησε 30 χρόνια. Τα υπέροχα μωσαϊκά, τα σκαλισμένα ταβάνια, ο μιναρές στην κορυφή σε ταξιδεύουν στις Χίλιες και μια Νύχτες, ενώ ο καταπράσινος κήπος με τη λίμνη απογειώνουν το μαγικό σκηνικό. Από το 1999 λειτουργεί σαν πεντάστερο ξενοδοχείο με 14 σουΐτες και τη διαχείριση έχει ο γνωστός σεφ Antonino Cannavacciuolo με την γυναίκα του Cinzia. O Antonino είναι διάσημος chef στην Ιταλία και με μεγάλη καριέρα στην τηλεόραση.

Διαβάστε Επίσης

O Gwendal Poullenec, διεθνής διευθυντής του οδηγού Michelin, επισήμανε σε σχετικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα το υψηλό γαστρονομικό επίπεδο της Ιταλίας από τη Λομβαρδία έως τη Σικελία ενώ για τη "Villa Crespi", τόνισε ότι ξεχωρίζει για την ποιότητα, την καινοτομία και τη συνεχή βελτίωση της κουζίνας με νέες τεχνικές. Εκτός όμως από 1 νέο τριάστερο, στη φετινή έκδοση υπήρχαν 4 νέα εστιατόρια με δύο αστέρια και 34 νέα εστιατόρια με 1 αστέρι κάτι που σημαίνει ότι η Ιταλία πλέον διαθέτει 385 εστιατόρια με αστέρια: 12 εστιατόρια με τρία αστέρια, 38 εστιατόρια με δύο αστέρια και 335 εστιατόρια με ένα αστέρι.

Τα νέα αστέρια

Τρία νέα αστέρια
Villa Crespi, Orta San Giulio

Δύο νέα αστέρια
Acquolina, Ρώμη
Enoteca La Torre, Ρώμη
St. George by Heinz Beck, Ταορμίνα
Locanda Sant’Uffizio Enrico Bartolini, Πενάνγκο

Νέα με ένα αστέρι
Andrea Aprea, Μιλάνο
Enrico Marmo, Βεντιμίλια
Casa Buono, Βεντιμίλια
Locanda Tamerci, Αμέλια
Suinsom, Σέλβα Ντι Βαλ Γκαρντένα
La Stua dei Michil, Λαγκούντο
Luisl Stube, Μπλτσάνο
Paolo Griffa Al Caffè Nazionale, Αόστα
Anima, Μιλάνο
Bubbles, Λάλιο
Cannavacciuolo Vineyard, Καζανόβα ντι Τεριτσιόλα
Terramira, Καπολόνα
Chic Nonna, Φλωρεντία
Campo del Drago, Μονταλτσίνο
Synthesis, Αρίτσια
Pulejo, Ρώμη
Lino, Παβία
Sacred Fire, Σαν Πανταλέο
Senses, Αμάλφι
Prince Cerami, Ταορμίνα
Limu, Μπαγκερία
Tenerumi, Βουλκάνο
Il Sereno al lago, Τόρνο
Trattoria Contemporanea, Λομάτζο
Vitium, Κρέμα
RistoranTino & Co., Σαούτζε ντι Σεζάνα
Dalla Gioconda, Γκαμπίτσε μόντε
Osteria del Viandante, Ρουμπιέρα
Maeba Restaurant, Αριάνο Ιρπίνο
Famiglia Rana Restaurant, Οπεάνο
Il Tiglio, Μοντεμόνακο
Paca, Πράτο
Mec Restaurant, Παλέρμο
Andrea Larossa Restaurant, Τορίνο

Δείτε όλα τα βραβευμένα από τον Michelin εστιατόρια της Ιταλίας στο guidemichelin.com/en/it/restaurants

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/05/2024

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.