Η "Πιπεριά" καίει νόστιμα στο Νέο Ψυχικό

Ευάερο μαγαζί-γωνία και στέκι δημοφιλές και αγαπημένο, συνεχίζει αισίως την πορεία του με θαλασσινές γεύσεις κλασικές αλλά και πιο ιδιαίτερες.

piperia1

Στα είκοσι και κάτι χρόνια που η "Πιπεριά" κατοικεί στη γωνία Σικελιανού και Αδριανείου είδε αρκετές αλλαγές τριγύρω της, εκεί στις παρυφές του Νέου Ψυχικού. Μαγαζιά που έφυγαν και άλλα που ήρθαν στη θέση τους, δημιουργώντας μια πιάτσα κραταιή, που έχει πλέον κάτι για τον καθένα: από γεύσεις γαλλικές και ιταλικές, μέχρι ψάρι και μεζέδες που σπαρταράνε, όλα πλάι το ένα στο άλλο, για να διαλέξεις ανάλογα με τη διάθεση σου. Και η ίδια όμως φροντίζει να ανανεώνεται τακτικά, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των τακτικών της πελατών. 

Ακόμα και το απλό βράδυ καθημερινής που βρισκόμαστε στο μαγαζί, το βρίσκουμε σχεδόν γεμάτο με αρκετές μεγάλες παρέες να γεμίζουν τα τραπέζια που απλώνονται στο προστατευμένο με σόμπες και τέντες πεζοδρόμιο. Μέσα έχουν υιοθετηθεί τα απαλά και ανοιχτά χρώματα, ένας μεγάλος "πίνακας" από φελλούς κρασιών ενώ από το ταβάνι κρέμονται φωτιστικά-κιούρτοι που ζεσταίνουν γλυκά και προϊδεάζουν για τον ως επί το πλείστον θαλασσινό προσανατολισμό του καταλόγου. 

piperia2

Την αρχή κάνει μια πλούσια επιλογή από ορεκτικά που σε συνδυασμό με τη χαλαρή ατμόσφαιρα του χώρου σχεδόν σε προτρέπει να κινηθείς στη λογική της μοιρασιάς και του μεζεδολογήματος. Υπάρχουν επιλογές κλασικές και άλλες πιο πειραγμένες, σε ένα ποτ πουρί καλοφτιαγμένο και ενδιαφέρον. Εμείς ξεκινήσαμε με έναν ζωμό από μυλοκόπι που αχνιστός, παχύρευστος και με τη βαθιά νοστιμιά μιας κλασικής ψαρόσουπας ταίριαξε τέλεια στις χαμηλές θερμοκρασίες της βραδιάς και άνοιξε  τον δρόμο για τον πολύ καλό, κρεμώδη και ξινούτσικο ταραμά που βουτάς σε τραγανές τορτίγιες. 

Η κουζίνα τηγανίζει πολύ σωστά αν κρίνουμε από την αθερίνα που ήρθε χρυσαφένια και crispy, και ταυτόχρονα φοράει και τα πιο μοντέρνα της με ένα τρυφερό καλαμάρι που ντύνει με απαλή σάλτσα pesto ή ένα ιδιαίτερα καλοφτιαγμένο σεβίτσε από λαβράκι που καθόλου δεν φοβάται την κάψα. Από τις πιο ιδιαίτερες αυτές σπεσιαλιτέ αξίζει ακόμα να δοκιμάσετε τα αφράτα μύδια που σερβίρονται γενναιόδωρα σε μπολ με πολύ καλό ζωμό όλο άρωμα και γεύση από wasabi, τζίντζερ, σόγια, σουσάμι και τραγανό φρέσκο κρεμμυδάκι. 

piperia3

Και εδώ να σταματήσετε μια χαρά θα είστε, αν ωστόσο επιθυμείτε κάτι ακόμα, θα βρείτε προτάσεις σε θαλασσινή pasta, ψάρι όπως το σωστά ψημένο μυλοκόπι με την με την τραγανή του σάρκα και την ταιριαστή κρέμα παντζαριού που χαρήκαμε εμείς, αλλά και κάποιες επιλογές για τους κρεατοφάγους της παρέας. Η λίστα κρασιών, χωρίς να είναι ιδιαίτερα εκτενής, προσφέρει λύσεις και μαζί μια γενναιόδωρη επιλογή σε ούζα και αποστάγματα, ενώ το γλυκό φινάλε έρχεται με αρκούντως δροσιστικό μιλφέιγ με φύλλο Βηρυτού και κρέμα γιαουρτιού. 

Άγγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Ν. Ψυχικό, 2106729114, τιμή: € 28-35

( + ) Ευχάριστο περιβάλλον, καλό φαγητό, σέρβις άμεσο και ευγενικό

( - ) Το γιουβέτσι γαρίδας δεν εκπλήρωσε την υπόσχεση έντασης από παρμεζάνα και στακοβούτυρο που μας έδωσε η εκφώνηση του πιάτου στον κατάλογο
 

Περισσότερες πληροφορίες

Πιπεριά

Άγγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Ν. Ψυχικό
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.