Aθηναϊκές μακαρονάδες για τη σημερινή World Pasta Day

7 κορυφαίες επιλογές για τους σκληροπυρηνικούς της pasta και εκείνους που θέλουν να γίνουν τέτοιοι.

Μακαρονάδες Αθήνα

Κάθε 25η του Οκτωβρίου, άνθρωποι -συνήθως καλοφαγάδες- σε κάθε γωνιά του κόσμου γιορτάζουν μία από τις ομολογουμένως πιο απολαυστικές ημέρες του έτους. Ναι, ακριβώς τέτοια είναι η World Pasta Day. Ακολουθούν κάποιες από τις μακαρονάδες που έχουμε δοκιμάσει και προτείνουμε στα αθηναϊκά εστιατόρια.

Τα λιγκουίνι με ταρτάρ γαρίδας στο "Monzù" 

Δε γίνεται να επισκεφθείς το Monzù και να μη δοκιμάσεις μία από τις καλύτερες μακαρονάδες της πόλης. Γιατί αυτό ακριβώς είναι το signature πιάτο του Γιάννη Λιόκα με λιγκουίνι, ταρτάρ και ζωμό γαρίδας και κρόκο Κοζάνης.

Τα paccheri ραγού στο Il Capitano

Αθηναϊκές μακαρονάδες_Il Capitano

Τα ναπολιτάνικα ζυμαρικά λειτουργούν έξοχα με τον μπρουτάλ, βαθιά κρεάτινο κιμά και, δικαιολογημένα κατά την άποψή μου, είναι το πιάτο ζυμαρικών που ξεχωρίζει στο πιο πρόσφατο από τα κουκακιώτικα σουξέ. Εναλλακτικά, τα bigoli με κρεμμύδια και μυρωδάτο φασκόμηλο θα κάνουν μια χαρά τη δουλειά. 

Η καρμπονάρα στο "Napul’e"

Αθηναϊκές μακαρονάδες_Napule

Η pasta στο "Napul’e", ακριβώς όπως και η πίτσα, φυσάει. Μία δοκιμή της αυθεντικής καρμπονάρα (guanciale, αυγό, pecorino romano, πιπέρι) θα σε πείσει χωρίς πολλά πολλά.

H amatriciana με fusilloni στο "Ramino"

Αθηναϊκές μακαρονάδες_Ramino

Ο σεφ Βασίλης Καφαλούκος έχει φροντίσει να παρουσιάσει ανανεωμένα πιάτα με φρέσκα ζυμαρικά στο γλυφαδιώτικο "Ramino". Ανάμεσα σε αυτά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μοντέρνα εκδοχή της Amatriciana με fusilloni, χοιρινά μάγουλα, χειροποίητο μπέικον και καπνιστό τσίλι.

Το κόκκινο σπαγγέτι στο "Cavaliere"

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ CAVALIERE ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Στο νεοσμυρνιώτικο hit με τη σφραγίδα του Βασίλη Τσατσάκη, το rosso vellutato spaghetti με ταρτάρ γαρίδας και μπισκ, πέρα από άκρως Instagramικό (είναι ήδη ένα από τα πιο viral πιάτα του εστιατορίου στα social media) έχει ουσιαστική γεύση - ακριβώς αυτή που περιμένεις από την περιγραφή του.

Τα mezzi rigati με πέστο φιστικιού στο "Cupola"

Στη μοντέρνα τρατορία του Παγκρατίου, η ναπολιτάνικη πίτσα μπορεί είναι στα καλύτερά της αλλά δεν αποτελεί τη μόνη αξιόλογη επιλογή. Έτσι, μεταξύ άλλων, τα mezzi rigati με πέστο φιστικιού είναι αξιοπρόσεκτα και, ασφαλώς, νόστιμα.

H carbonara al tartufo στο "Ovio"

Το "Ovio" δε χρειάζεται συστάσεις, αφού οι γεύσεις που συνδυάζουν ιταλικό κοσμοπολιτισμό και επικαιροποιημένη ευρηματικότητα μιλούν από μόνες τους. Ακριβώς τέτοια είναι η carbonara al tartufo με σπαγγέτι alla chitarra.

Θέλεις περισσότερη πάστα; Ρίξε μία ματιά στο αφιέρωμα του "α" για την ιταλική κουζίνα εδώ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ramino

Δημάρχου Μεταξά 36, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Ovio

Απόλλωνος 4, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Monzu

Λεωφ. Κηφισίας 317 Β, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Napul’ è

Bασιλέως Kωνσταντίνου 43, Βάρη
  • Ethnic κουζίνες

Capitano (Il)

Βεΐκου 107, Κουκάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.