"In Galera": ένα μισελενάτο εστιατόριο σε φυλακή στο Μιλάνο

Ψυχή και δημιουργός αυτού του ξεχωριστού πρότζεκτ συμπερίληψης και βιωσιμότητας είναι η Silvia Polleri.

In Galera

Ακούγεται απίστευτο και όμως ανάμεσα στα προτεινόμενα ιταλικά εστιατόρια από τον Οδηγό Michelin βρίσκεται στις φυλακές του Bollate στο Μιλάνο. Ψυχή και δημιουργός αυτού του ξεχωριστού πρότζεκτ συμπερίληψης και βιωσιμότητας είναι η Silvia Polleri. H ίδια ήταν ιδιοκτήτρια φημισμένου catering στο Μιλάνο όταν ο διευθυντής των φυλακών του Bollate της ζήτησε να αναλάβει τη σίτιση μέσα στις φυλακές.

In Galera

Ήταν μεγάλη πρόκληση για τη δυναμική Silvia, η οποία είναι και πρόεδρος του οργανισμού ABC La Sapienza in Tavola. Κατάφερε να βρει σπουδαίους σπόνσορες, όπως η PWC (PricewaterhouseCoopers), και ντόπιους αρχιτέκτονες που τη βοήθησαν στην υλοποίηση του σχεδίου της να δημιουργήσει το πρώτο εστιατόριο σε φυλακή στον κόσμο. Ένα σπουδαίο έργο εκπαίδευσης των κρατουμένων και επανένταξη τους στις επιχειρήσεις και την κοινωνία, καθώς προσθέτουν στο βιογραφικό τους και hospitality diploma.

In Galera

Όπως μας εκμυστηρεύτηκε η Silvia είναι ενθουσιασμένη από την αγάπη που έδειξαν οι κρατούμενοι για τη μαγειρική, τα αρώματα, την προετοιμασία των πιάτων αλλά και από την κατά πρόσωπο επαφή τους με τους πελάτες,την οποία θεωρούσε μεγάλο στοίχημα. Οι κρατούμενοι εργάζονται σε συνεργασία με επαγγελματία σεφ και maître με στόχο να οικειοποιηθούν εκ νέου ή να μάθουν την κουλτούρα της εργασίας, φέρνοντάς τους σε σχέση με την αγορά, τον κόσμο της εργασίας και την κοινωνία των πολιτών.

In Galera

Για αυτό το δύσκολο και σπουδαίο έργο της η Silvia Polleri βραβεύτηκε, φέτος τον Οκτώβριο από τα διεθνή βραβεία Giuseppe Sciacca με έδρα τελετής το Βατικανό. Στα βραβεία τιμώνται άνθρωποι από όλο τον κόσμο που διαπρέπουν για το έργο τους σε διάφορους τομείς.

In Galera

Το εστιατόριο λειτουργεί σε έναν μοντέρνο, λιτό και φωτεινό χώρο, μεσημέρι και βράδυ με πλούσιο μενού με εποχικά προϊόντα συνοδευόμενο από μια καλή λίστα κρασιών. Στον τοίχο το βλέμμα τραβούν πίνακες από διάσημες ταινίες που έχουν σχέση με τις φυλακές. Ο σεφ που είχε φοιτήσει στη σχολή του Gualtiero Marchesi ετοιμάζει ενδιαφέροντα και φινετσάτα πιάτα, spaghetti χειροποίητα, εξαιρετικά garganelli με σάλτσα σαμπαγιόν και σαφραν.

In Galera

Highlight το mahammara, τυπικό πιάτο από το Αλέπο (Χαλέπι) της Συρίας, κρέμα από πιπεριές με καρύδια, κρουτόν και φιλέτα γαύρου με βούτυρο από lemongrass. Εντυπωσιακή η πιατέλα με τα θαλασσινά, που περιλαμβάνει γυαλιστερές, μικρό χταποδάκι και γαρίδες. Νοστιμότατα τα γλυκά cannoli από ανανά γεμισμένα με ρικότα από αμύγδαλα και κόκκινα φρούτα του δάσους και η βελούδινη μους σοκολάτας με τζελ μέντας. Μια μοναδική, γαστρονομική και όχι μόνο, εμπειρία που εξιτάρει τον ουρανίσκο αλλά και το μυαλό και την ψυχή

In Galera

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς μία από τις κορυφαίες ελληνικές μπύρες νοστιμίζει με θαλασσινό αλάτι

Πιστή στις αξίες της μάρκας, η νέα ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι ξυπνάει αναμνήσεις, συναισθήματα, και δημιουργεί στιγμές που μας ενώνουν.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
20/05/2024

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.