Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

Η συλλεκτική φιάλη  του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Δεν θα ήταν άτοπο να πεις ότι οι λέξεις ήλιος, θάλασσα, καΐκια, μεζές, ούζο συμπυκνώνουν εν πολλοίς την πεμπτουσία του ελληνικού καλοκαιριού. Τα μοναδικά ελληνικά καΐκια μάλιστα είναι συνώνυμα με την ελληνική ιστορία, συνδυάζοντας αισθητική και λειτουργικότητα χάρη στο ξεχωριστό σχήμα τους. Μη νομίζετε όμως ότι ξεπερνούν τις 2000  σ' όλη την επικράτεια, ειδικά από τότε που η Ευρωπαϊκή Ένωση πριμοδοτεί την καταστροφή τους. Κι όμως, στολίζουν με την ξεχωριστή σιλουέτα τους τα γραφικά μας λιμάνια και αρμενίζουν στις θάλασσες βαμμένα σε ζωηρά χρώματα, μόνο που η ξυλοναυπηγική τέχνη δυστυχώς σιγά – σιγά χάνεται. Γι αυτό είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία του Ούζου Πλωμαρίου να αφιερώσει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στα παραδοσιακά ξύλινα καΐκια και την τέχνη τους που κάποτε άνθιζε κυριολεκτικά στα καρνάγια. Η ολόλευκη φιάλη στολίζεται με τέσσερις πινελιές σε δημοφιλή χρώματα των καϊκιών μας - γαλάζιο, κόκκινο, κίτρινο και μαύρο- εκφράζοντας δημιουργικά την ομορφιά τους και το ελεύθερο πνεύμα τους.  

Ούζο Πλωμαρίου

Πίνοντας τις μυρωδάτες γουλιές του Ούζου Πλωμαρίου που μοσχοβολάνε γλυκάνισο, πιπέρι, χαμομήλι, φλούδες εσπεριδοειδών και κόλιαντρο, ταξιδεύεις πάνω απ' τα κύματα με τρεχαντήρια, περάματα, λίμπερτι, τσερνίκια, καραβόσκαρους, βαρκαλάδες, γάιτες και ζεις τη γοητεία της παράδοσης και της ναυτοσύνης, τόσο συνυφασμένης με το ελληνικό ταμπεραμέντο. Αξίζει λοιπόν μια προνομιακή θέση στην κάβα μας αυτή η συλλεκτική φιάλη - δημιουργικό από τους Red Design Consultants- δίπλα ίσως στην προηγούμενη συλλεκτική αφιερωμένη στην Επανάσταση του 1821 για όσους πρόλαβαν και την πήραν. Ψάξτε να την βρείτε!

Ούζο Πλωμαρίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/05/2024

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.