Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Άνταμ Κοντοβάς Κάιρο1

Έχω δοκιμάσει πολλά περίεργα fusion διατρέχοντας τον πλανήτη, αλλά συνδυασμό Αιγύπτου με Ασία και Ελλάδα ομολογώ ότι δεν έχω συναντήσει! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Το καλοκαίρι πέρασαν τυχαία έξω από την "Kobra" οι Ahmed Ganzoury και Kareem Nabil (δημιουργοι του GNK Group που ειδικεύεται στην εστίαση, τη διασκέδαση και την φιλοξενία) και κάθισαν να φάνε. Ενθουσιάστηκαν από την out of the box κουζίνα του Άνταμ Κοντοβά και ζήτησαν να γνωρίσουν τον σεφ. Όταν μάλιστα έμαθαν ότι κατάγεται από την Αίγυπτο, τακίμιασαν και του πρότειναν συνεργασία. Το "Buoy" θα ανοίξει προς τα μέσα Νοεμβρίου, σερβίροντας κατά το αιγυπτιακό συνήθειο breakfast και dinner και ο Κοντοβάς  θα έχει την επιμέλεια της κουζίνας. "Φτιάχνεται ένας πολύ όμορφος χώρος σε desert boho έλεγκαν στυλ, και με εξιτάρει που επιστρέφω στη γενέτειρά μου", μου λέει ο Άνταμ.

Άνταμ Κοντοβάς Κάιρο

Του ζητώ να μας δώσει μερικά παραδείγματα των γεύσεων που θα παρουσιάσει, "θα δουλεύουμε ξυλόφουρνο, γιαπωνέζικη ρομπάτα και φούρνο Josper. Σκέφτομαι να βάλω τα αιγυπτιακά φαλάφελ, τα ταάμι, μέσα σε κορεάτικο ssam wrap τυλιγμένα σε φύλλο shiso, με σάλτσα σόγιας κι εμουλσιόν κορίανδρου και τουρσάκια. Το kofta με ψάρι και σαμπαγιόν αυγολέμονο, ελαφρά τσιγαριαστό σπανάκι και μαρμελάδα μήλου - τζίντζερ. Τα ντολμαδάκια mahshi θα τα παραλλάξω γεμίζοντάς τα με ψητή γαρίδα, και θα τα συνδυάσω με σάλτσα αμυγδάλου και τραγανό αμπελόφυλλο. Τα περισσότερα πιάτα μας θα είναι χειροποίητα από Αιγύπτιους αγγειοπλάστες και βάζουμε στόχο το "Buoy" να μπει στα 50 Best εστιατόρια της Μέσης Ανατολής". Ευχόμαστε καλή επιτυχία και θα σας έχουμε αναλυτική παρουσίαση μόλις ανοίξει και το δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/05/2024

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.