Για tapas και εκλεκτές κοπές στο "Lefkes on the side"

Το γαστρονομικό concept του Τάσου Ντούμα, δίπλα από το εστιατόριο «Λεύκες» στο Γαλάτσι, συνεχίζει να εξελίσσεται επισφραγίζοντας τη διαχρονική του επιτυχία με συνεχείς ανανεώσεις που αναβαθμίζουν σημαντικά την εμπειρία ενός «all day».

Lefkes on the side © Λεωνίδας Τούμπανος

Το ατμοσφαιρικό σκηνικό του "Lefkes on the side", με την τροπική εσάνς, τα καλαμωτά κρεμαστά φωτιστικά και το ευμέγεθες μοναστηριακό τραπέζι εντός, είναι από τους χώρους που επισκέπτομαι με προσδοκίες γνωρίζοντας το ανήσυχο σκεπτικό του σεφ-ιδιοκτήτη Τάσου Ντούμα, ενός ανθρώπου που επενδύει σοβαρά στη γεύση. Η συνταγή και εδώ πέτυχε, όπως αποδεικνύουν η σταθερά γεμάτη σάλα και η ποικιλομορφία των θαμώνων που το επισκέπτονται για το προσεγμένο brunch, τα κοκτέιλ με "μεζεδάκια" περιωπής, τις μαστόρικα και σοφά αρτυμένες –για δυνατούς παίχτες– κοπές από το in-house κρεοπωλείο, δίπλα στην ανοιχτή κουζίνα. Λίγο πριν καθίσω, στέκομαι και παρατηρώ την μπριγάδα που δουλεύει ήρεμα και συντονισμένα. Ο κάθε χτύπος της "καρδιάς" του μαγαζιού λέει πολλά για τη συνολική του εικόνα.

Lefkes on the side

Το ψωμί είναι σημαντικό κομμάτι της ταυτότητας ενός εστιατορίου και ο Ντούμας δηλώνει ότι τα ψωμιά είναι η νέα "τρέλα" του. Φτιαγμένα με προζύμι, ελαφρώς μαστιχωτά, με μεστή γεύση και τραγανή κόρα, έδωσαν πάσα στη σαλάτα "πανδαισία" με baby πρασινάδες, κινόα, τσάτνεϊ ανανά και τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα teriyaki, σερβιρισμένα στη λογική ενός Buddha bowl. Σύντομα αριβάρουν και τα tapas: γεμάτα ένταση πικλαρισμένα μύδια με τσάτνεϊ ανανά και τσίλι, μια ενδιαφέρουσα βερσιόν του vitello tonnato με καπνιστό μοσχάρι που αγκαλιάζει τη νόστιμη αθηναϊκή τόνου, και μαρινάτο γαυράκι ξαπλωμένο σε blinis και απαλή μους λευκού ταραμά, που "τραβάει" τσίπουρο.

lefkes on the side

Οι περισσότερες προτάσεις του μενού σερβίρονται στη λογική του μοιράσματος, όπως τα "donuts Trump", μικρά "donuts" "μαδημένου" χοιρινού ραγού, με κρούστα από πάνκο, που συνοδεύονται με μια έντονα γλυκοπικάντικη σάλτσα BBQ, σύλληψη με γερή δόση χιούμορ. Μοιραστείτε με την παρέα τα αφράτα baos με γεμίσεις ασιατικής έμπνευσης, αλλά και τα "tacos cordero" με "μαδημένο" αρνάκι, μαριναρισμένα ντοματίνια, γουακαμόλε και σάλτσα verde, που θα τακιμιάσουν με "sangria lychee", ένα ωραίο μιξάζ από μαύρο ρούμι, λευκό κρασί και πιπέρι από την κάρτα των κοκτέιλ. Σταθερή αξία, η flea market εντός του μαγαζιού, όπου φιλοξενείται μια γκάμα σκευών μοντέρνας αισθητικής, που αξίζει να τους δώσετε μια θέση στην προσωπική σας συλλογή. 

(+) Το σωστό ψήσιμο στις κοπές και η γευστική συνοδεία τους.
(-) Το ελάχιστα πιο ζουμερό αρνάκι στα τάκος.

Περισσότερες πληροφορίες

Lefkes On The Side

Λεωφ. Γαλατσίου 98, Γαλάτσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.