''Lefkes on the side'': Tapas & more στο στέκι που επαναπροσδιορίζει το all-day

Τον δρόμο που έχει χαράξει το εστιατόριο ''Λεύκες'' ακολουθεί ένα παράρτημα που δίνει νέο νόημα στον γευστικό μας ορίζοντα.

Lefkes on the side

Ο Τάσος Ντούμας έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας και τόσο η διαχρονική επιτυχία και διαρκής ανανέωση του εστιατορίου "Λεύκες" όσο και το νεότερο αλλά καταξιωμένο πλέον αδελφάκι του "Lefkes On the Side", που επανεφευρίσκει και εξευγενίζει την έννοια του all-day, το αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο. Φέτος το καλοκαίρι, μάλιστα, στο ατμοσφαιρικό urban τροπικό σκηνικό του "Lefkes On the Side", ανάμεσα σε καλαμωτά φωτιστικά και στέγαστρα από μπαμπού, που ντύνουν κομψά κάθε γωνιά με συνθέσεις της φύσης, οι πολλοί πιστοί φίλοι του αποκτούν ακόμη μία ιδέα εξόδου, καθώς απολαμβάνουν 20 περίπου επιλογές σε tapas. Πάμε λοιπόν για tapas στο Γαλάτσι και συνοδεύουμε τα ψαγμένα κρασιά μας με κοσμοπολίτικα τσιμπητά μεζεδάκια, όπως καλαμάρι Παταγονίας πάνω σε τραγανές πατάτες με τσάτνεϊ από χαλαπένιο, μπλίνις με μους ταραμά και γαύρο μαρινάτο, αλλά και γκλασαρισμένα σύκα με κρέμα από ροκφόρ.

Lefkes on the side

Φυσικά, το bio brunch και τα ελληνικά, ιταλικά και ισπανικά τυριά και αλλαντικά δίνουν το γευστικό "παρών", ενώ το κρέας παραμένει εδώ μια πολύ σοβαρή υπόθεση με εκλεκτές κοπές που θα επιλέξετε από το in house κρεοπωλείο τους, όπως prime rib, ελληνική porterhouse ωρίμανσης, tomahawk και flat iron. Από την ποικιλία των κρεατοφαγικών προτάσεων δεν λείπουν φυσικά τα κλασικά αρνίσια παϊδάκια, όπως και λουκάνικα δικής τους παραγωγής, μοσχαρίσια, χοιρινά και κοτόπουλου. Δεν φεύγουμε αν δεν κάνουμε ένα πέρασμα από την αλά Camden Town flea market για να χαζέψουμε, ή και να αγοράσουμε, όμορφα σκεύη σερβιρίσματος! 

Περισσότερες πληροφορίες

Lefkes On The Side

Λεωφ. Γαλατσίου 98, Γαλάτσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.