''Ζέφυρος'': Πρώτο τραπέζι θάλασσα

Πάνω από 91 χρόνια ζωής μετρά το ιστορικό εστια­τόριο που απολαμβάνει προνομιακή θέση στο Μικρολίμανο.

Ζέφυρος

Πάνω από 91 χρόνια ζωής μετρά το ιστορικό εστια­τόριο που απολαμβάνει σούπερ προνομιακή θέση στο γραφικό και ανανεωμένο Μικρολίμανο. Ολόκληρη ψαροφαγική ιστορία έχει γραφτεί στα τραπέζια του, που υποδέχονται τους φίλους της καλής παραδοσιακής ελληνικής θαλασσινής κουζίνας για να τους ταξιδέψουν, καθώς ο χώρος θυμίζει κατάστρωμα πλοίου, έτοιμου να αποπλεύσει… Ολόφρεσκα ψάρια, θαλασσινά και όστρακα από τις ελληνικές θάλασσες μετατρέπονται σε σταρ σπεσιαλιτέ που τις γνωρίζουν καλά οι παλιοί και τις αγκαλιάζουν θερμά οι νέοι θαμώνες. 

Ζέφυρος

Οι γαρίδες με ντομάτα και φέτα, το ψητό καλαμάρι με πέστο βασιλικού, αλλά και τα όστρακα προσφέρονται για την πρώτη γαστρονομική βουτιά στις γεύσεις τους. Σειρά έχει ένα μυδοπίλαφο ή ένα πιάτο σπαγκέτι θαλασσινών με καλαμάρι, γαρίδες, μύδια, κυδώνια, καραβίδες που αναδίδουν ιώδιο και θάλασσα, αλλά και φρεσκότατα μεγάλα ψάρια που αναδεικνύονται με κλασικό, αλλά και μοντέρνο τρόπο, όπως ο τόνος σε κρούστα σουσαμιού και wakame. Συνοδεύστε με ένα καλό κρασί από μια μεγάλη ποικιλία οίνων κυρίως του ελληνικού αμπελώνα και κλειστε γλυκά με ένα από τα αγαπημένα επιδόρπια, όπως εκμέκ, σοκολατόπιτα, λουκουμάδες και κυδώνι ψητό.    

Περισσότερες πληροφορίες

Ζέφυρος

Ακτή Κουμουνδούρου 48, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.