''Μπεμπέκα'': Μαμαδίστικη κουζίνα σε έναν κήπο όνειρο

Σπάνιες τοπικές συνταγές με μαμαδίστικη φροντίδα.

Bebeka

Μπορεί η "Μπεμπέκα" να μεγαλώνει, όπως άλλωστε και η φήμη της στους καλοφαγάδες της πόλης, διατηρεί όμως αναλλοίωτη τη νοσταλγική αύρα και την αυθεντική σπιτική ελληνική κουζίνα που την καθιέρωσε. Στην παλιά μονοκατοικία του 1908, στα στενά του Χαλανδρίου, με τον ολάνθιστο κήπο με τις πορτοκαλιές, τους βασιλικούς και το πέτρινο φουρνάκι, ο ορισμός της μαμαδίστικης μοντέρνας ταβέρνας βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή.

Bebeka

Ό,τι μαγειρεύει η κυρία Δέσποινα μιλάει στην ψυχή μας, ενώ οι πρώτες ύλες είναι ελληνικές και διαλεχτές: τα τυριά έρχονται από τη Ρούμελη, το μέλι από την ορεινή Ναυπακτία. Εδώ θα δοκιμάσεις σπάνιες τοπικές συνταγές που δύσκολα βρίσκεις αλλού, όπως γίδα από την Εύβοια κοκκινιστή με παπαρδέλες και σπλήνα γεμιστή με σκόρδο, όπως τη φτιάχνουν στη Μυτιλήνη. Η σαλάτα με φρέσκο καρπούζι, φέτα και φύλλα δυόσμου είναι από μόνη της λόγος για να περιμένουμε το καλοκαίρι, ενώ η χοιρινή μπριζόλα tomahawk από την Εύβοια είναι η απόλυτη κρεατοφαγική λιχουδιά. Μη χάσετε την κρύα καλοκαιρινή σούπα κίτρινης κολοκύθας με τραγανό προσούτο, το φρικασέ μανιταριών, τα τραχανοπιτάκια Σκύρου με φέτα, μέλι και κανέλα και το χειροποίητο μιλφέιγ. Η μαστίχα υποβρύχιο και η σπιτική βυσσινάδα ολοκληρώνουν την ατμόσφαιρα φιλικού καλέσματος από άλλη εποχή.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.