Έρχονται οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2022!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς, για να γευτείτε τα προκλητικά μενού στα βραβευμένα εστιατόρια όλης της Ελλάδας, πληρώνοντας μόνο το 50% της τιμής τους. Η ενέργεια ξεκινάει στις 30/6.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2022 © shutterstock

Save the date! Το πιο εντυπωσιακό γαστρονομικό χάπενινγκ της χώρας, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, όπου τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας συμμετέχουν σε μια μεγάλη γευστική γιορτή, προτείνοντας στο κοινό σπέσιαλ μενού στο 50% της αξίας τους, έρχεται οσονούπω. Έτσι, λοιπόν, για τέσσερις εβδομάδες, από τις 30 Ιουνίου έως τις 28 Ιουλίου, θα σπάσουν τα προηγούμενα γευστικά ρεκόρ, καθώς πάνω από 100 εξαιρετικά εστιατόρια και ωραίες ταβέρνες που έχουν βραβευτεί φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας (κάποια και με τα δύο), από 90 που ήταν το 2019, συμμετέχουν σ’ αυτή την τεράστια χαρούμενη γευσιγνωσία. Το ξέρετε και από τις προηγούμενες χρονιές ότι γίνεται χαμός λόγω της τεράστιας συμμετοχής του κόσμου σ’ αυτό το event, οπότε έχετε κάθε λόγο να κινηθείτε πολύ γρήγορα για να εξασφαλίσετε τραπέζι στα εστιατόρια που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Με την αφρόκρεμα των εστιατορίων κυριολεκτικά απ’ άκρου σ’ άκρον της χώρας να συμμετέχει σ’ αυτή την πολύ σπέσιαλ και προσιτή οικονομικά γευστική εξτραβαγκάντσα, ο γαστρονομικός τουρισμός μ’ αυτή την αφορμή γίνεται πολύ προκλητικός.

Εκτός από μια εκλεκτή βεντάλια εστιατορίων της Αθήνας, τα εστιατόρια που μας δίνουν ερεθίσματα για γευστικά ταξίδια είναι πάρα πολλά, οπότε ανοίξτε τους χάρτες: από Νάουσα και Σέρρες μέχρι Ρόδο και Κω, από Αμύνταιο και Θράκη μέχρι Μεσσηνία και Κρήτη, κι από Χαλκιδική και Κέρκυρα μέχρι Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Σαντορίνη και φυσικά Θεσσαλονίκη. Αυτό σημαίνει ότι οι καλοφαγάδες αυτής της χώρας θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ευρύτατο πανόραμα γευστικών απολαύσεων που περιλαμβάνει πρωτοποριακή και κλασική ελληνική κουζίνα, αλλά και σύγχρονη γαλλική, ιταλική, γιαπωνέζικο fusion και κοσμοπολίτικη, μοντέρνα διεθνή κουζίνα, με δημιουργίες που μας ταξιδεύουν σε δημοφιλείς γεύσεις της υδρογείου, εξελιγμένες τεχνικές και concepts.

Όσον αφορά τα πρακτικά, το event θα πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή), άρα κρατήσεις θα μπορείτε να κάνετε για 30/6 & 1/7, 5-8/7, 12-15/7, 19-22/7 και 26-28/7. Οι κρατήσεις ξεκινούν στις 30/6, ενώ οι λεπτομέρειες και τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους θα αναρτηθούν εδώ και θα δημοσιευτούν στο επόμενο τεύχος του "αθηνοράματος", στις 30/6. Κινηθείτε γρήγορα, κάνοντας τηλεφωνική κράτηση απευθείας στα εστιατόρια που σας ενδιαφέρουν και προπληρώνοντας το δείπνο σας. Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά (μόνο με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς), είτε με κατάθεση σε λογαριασμό, είτε επιτόπου σε μερικά εστιατόρια, με κάρτα ή μετρητά. 

Όσοι τώρα χρησιμοποιήσουν για την πληρωμή των γευμάτων τους κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς μπαίνουν σε κλήρωση για τα δύο μεγάλα δώρα (γαστρονομικά τριήμερα σε ξενοδοχεία) και για 30 δείπνα των δύο ατόμων σε κάποια από τα βραβευμένα εστιατόρια. Προσοχή, όμως, όσοι επιλέξουν την ηλεκτρονική πληρωμή θα επιβραβευθούν με 5 συμμετοχές στην κλήρωση αντί για μία με τους άλλους τρόπους. Γρηγορείτε λοιπόν και απολαύστε! 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/05/2024

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.