Έρχεται το "Βio Festival 2022"

Μια μεγάλη γκάμα από βιολογικά και vegan προϊόντα θα παρουσιαστούν στο 2o Bio Festival, με υποστηρικτή τον Δήμο Αθηναίων που επανέρχεται φέτος δυναμικά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με περισσότερους από 130 εκθέτες.

Το 2ο Bio festival ανανεωμένο τον Μάιο στην Τεχνόπολη

Το  "Bio Festival" επιστρέφει 6 έως 8 Μαΐου στην Τεχνόπολη αποτελώντας για μια ακόμα χρονιά εξαιρετική ευκαιρία γνωριμίας με βιολογικά και vegan προϊόντα λύνοντας όλες μας τις απορίες για ό,τι τα αφορά με συζητήσεις, workshops και γευστικές δοκιμές. 

Παραγωγοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα βρίσκονται για ένα τριήμερο στο φεστιβάλ προσφέροντας στους επισκέπτες μία μεγάλη γκάμα από βιολογικά, φυσικά και vegan προϊόντα. Τρόφιμα, ροφήματα, βότανα, καλλυντικά, συσκευασίες, super foods, είδη υγιεινής, προϊόντα περιποίησης σώματος και προσώπου, καθαριστικά και απορρυπαντικά,  προϊόντα για παιδιά και βρέφη, προϊόντα φαρμακευτικής κάναβης και πολλά ακόμα, όλα συγκεντρωμένα σε έναν χώρο. Επιπλέον, μέσα από τις εισηγήσεις του Workshops & Seminars που θα γίνουν στην αίθουσα D10, οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα γύρω από την παγκόσμια αυτή τάση και να βρουν απαντήσεις σε κάθε απορία τους. Ανάμεσα στις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες θα είναι και αυτές των Νίκη Χάγια (aka Lady Papaya) και της Mάχης Δημακίδου, ιδιοκτήτριας του Vegan Pastry Shop "Little Darling", οι οποίες θα συζητήσουν πως μπορεί κάποιος να μεγαλώσει vegan παιδιά στην Ελλάδα. Eπίσης η Γεωργία Κοντιζά, ιδιοκτήτρια του "Koukoumi Vegan Boutique Hotel" θα μιλήσει για το τι πρέπει να περιμένουν οι επισκέπτες από ένα ξενοδοχείο που αυτοπροσδιορίζεται ως Vegan. Ακόμα ένα σημαντικό θέμα που θα αναλυθεί από τη Μαίρη Μανωλέλλη, CEO της "Vegan Times" είναι και το "Greenwashing: Πως να το αποφύγεις εάν είσαι επιχείρηση και πως να το αναγνωρίζεις εάν είσαι καταναλωτής". Φυσικά, θα συζητηθούν από ειδικούς στον τομέα του vegan και πολλά άλλα θέματα.

Διακεκριμένοι διατροφολόγοι, ακαδημαϊκοί,  chef, pastry chef, στελέχη της αγοράς, θα ενημερώσουν τους επαγγελματίες που θα παρευρεθούν για τις νέες τάσεις, τις εξελίξεις στον κλάδο, αλλά και θα απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα γύρω από τα βιολογικά, φυσικά και vegan προϊόντα που "ταλανίζουν" τους καταναλωτές. Στο πλαίσιο των σεμιναρίων αυτών ο Βασίλης Γιαννιάς, Project manager του Ευρωπαϊκού προγράμματος "Gardens" θα μας μιλήσει για το πώς κάποιος μπορεί να φτιάξει ένα δικό του βιολογικό μικρόκηπο στην πόλη. Επίσης, η Ελπίδα Γαλανοπούλου, εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης θα μιλήσει για το σημαντικό ζήτημα της διάγνωσης και αντιμετώπισης της ευαισθησίας στην γλουτένη ενώ η Έλενα Σαντοριναίου, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια Βιολογικών  Προϊόντων και Συστημάτων Διαχείρισης της "TÜV AUSTRIA Hellas" θα δώσεις στους επαγγελματίες τις απαραίτητες συμβουλές για την επισήμανση των βιολογικών προϊόντων. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί η πολύ σημαντική έρευνα "Global organic retail trends" από τον Μάρκους Ριτζ, Executive Director International Exhibitions at Nürnberg Messe και General Manager της έκθεσης "BIOFACH". 

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 6 Μαΐου: 11 π.μ-9 μ.μ | Σάββατο 7 Μαΐου: 11 π.μ-9 μ.μ | Κυριακή 8 Μαΐου: 11 π.μ-9 μ.μ

Η είσοδος για επαγγελματίες του κλάδου είναι δωρεάν | Γενική είσοδος για καταναλωτές: €5 | Η είσοδος για παιδιά μέχρι 12 ετών είναι δωρεάν | Online εισιτήρια εδώ 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"