Η ώρα του οβελία σε οκτώ κρεατο-στέκια

Το Πάσχα στην πόλη θέλει καλοπέραση! Ιδού λοιπόν αγαπημένα κρεατο-στέκια που στρώνουν τραπέζι με αρνί, κοκορέτσι και άλλα εδέσματα το μεσημέρι της Λαμπρής.

trigono

Λιπάκια, πετσούλες και μελωμένα εντόστια έχουν την τιμητική τους αυτές τις ημέρες σηκώνοντας κύματα τσίκνας γύρω από αγαπημένες κρεατοταβέρνες της πόλης. Ο "’Αγιος Μερκούριος" στη Βαρυμπόμπη και ο "Πιπινιός" στη Σταμάτα είναι επιλογές κλασικές και δοκιμασμένες για πασχαλινά τσιμπούσια ολκής με δυνατή δόση εξοχής και όλα τα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας ασφαλώς παρόντα. 

Φορτωμένες αρνιά και κοκορέτσια είναι ακόμα οι σούβλες που ξεκινούν να στροβιλίζονται από νωρίς στη μεγάλη κρεατοπιάτσα των Καλυβίων, κάνοντας βεβαίως τις κρατήσεις σχεδόν απαραίτητες στα ονομαστά της στέκια όπως το "Τρίγωνο", ο "Κόλλιας" και ο "Μουρούζης" - εναλλακτικά μπορείτε να προπαραγγείλετε ό,τι αγαπάτε και να το προμηθευτείτε για το σπίτι. 

Τα αγαπημένα κρεατο-στέκια "XH.MΑ." σε Άλιμο και Παλαιά Φώκαια κάνουν όλη αυτήν την περίοδο λίγο χώρο στο μενού τους για σαρακοστιανές νοστιμιές, αλλά ετοιμάζουν και περιποιημένη μαγειρίτσα που θα είναι διαθέσιμη κατόπιν παραγγελίας το βράδυ στης Ανάστασης, ενώ παραμένουν στις επάλξεις και το Πάσχα. 

Αν τέλος, επιλέξετε να κινηθείτε κεντρικά, σημειώστε πως το "Αυγό του Κόκορα" στην πλατεία Αυδή του Μεταξουργείου, μας υποδέχεται μετά την Ανάσταση με μαγειρίτσα, ενώ την Κυριακή του Πάσχα ετοιμάζει κοκορέτσι, αρνάκι στη λαδόκολλα και άλλες πολλές νοστιμιές. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Τρίγωνο

Αθηνών 36, Καλύβια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Κόλλιας

Πλ. Ευαγγελιστρίας, Καλύβια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Αυγό του Κόκκορα (Το)

Μυλλέρου 25 & Λεωνίδου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Άγιος Μερκούριος

Α΄φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Πιπινιός

Πέππα 1 & 25ης Μαρτίου, Πλατεία Σταμάτας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μουρούζης

Β΄ Γεωργάκη 2, Καλύβια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

ΧΗ.ΜΑ.

Βαλλιάνου & Θεοτόκη 1, Άλιμος
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

ΧΗ.ΜΑ

25ης Μαρτίου 11, Παλαιά Φωκαία
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.