Σημαντική διεθνής διάκριση για την εταιρεία Τρικαλινός

Της απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο Walter Scheel Medaille.

trikalinos

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό βραβείο απονεμήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Τρικαλινός, την οικογενειακή εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομα της με το περίφημο αυγοτάραχο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πρόκειται για την διάκριση Walter Scheel Medaille στο πλαίσιο της φετινής απονομής βραβείων της Walter Scheel Association, η οποία βραβεύει από το 1991 τις πλέον αξιόλογες προσπάθειες ως προς την διατήρηση της Ευρωπαϊκής Οίνο-Γαστρονομικής Κουλτούρας. Το βραβείο στον Ζαφείρη Τρικαλινό παρέδωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Christophe Wirtz, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στη μακρά παράδοση της οικογένειας στην επεξεργασία των αυγών του κέφαλου που κρατά από το 19ο αιώνα και δίνει αυτό το ξεχωριστό ελληνικό γκουρμέ προϊόν που κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιήσει και επαινέσει κορυφαίοι σεφ σε ολόκληρο τον κόσμο. Το γεγονός μάλιστα πως η Τρικαλινός είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που βραβεύεται στα χρονικά του θεσμού, κάνει ασφαλώς τη διάκριση ακόμα πιο σημαντική. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.