It’s ramen o’clock στα ραμενάδικα της πόλης

Η ξακουστή ιαπωνική νουντλόσουπα αιχμαλωτίζει την Αθήνα στην comfort νοστιμιά της και όλο και περισσότερα εστιατόρια την εντάσσουν με φαντασία στο μενού τους ή της αφιερώνονται εξολοκλήρου.

zuzuto

Zuzuto

Είναι η πιο φρέσκια ramen είσοδος στην πόλη και "κρύβεται" σε ένα off broadway σημείο των Αμπελοκήπων. Η δημοφιλής σούπα σερβίρεται σε επτά διαφορετικές εκδοχές, όπως το Black Garlic με πάστα τσίλι και λάδι μαύρου σκόρδου ή το Veggie με τόφου και μαριναρισμένο αυγό Ajitama, πέντε εκ των οποίων μάλιστα προσφέρονται και σε DIY Kit για να φτιάξετε ramen στο σπίτι.

poke

Poké Hawaiian Sushi

Όλο και εμπλουτίζει το γευστικό του ρεπερτόριο το λιλιπούτειο αυτό στέκι της οδού Πετράκη, που μας πρωτοπαρουσίασε την χαβανέζικη εκδοχή του sushi εν Αθήναις. Το ένα και μοναδικό ramen του καταλόγου είναι το Shoyu με χοιρινή πανσέτα, αυγό και noodles που βυθίζονται σε ζωμό με chili που έχει υποστεί ζύμωση, κι έχουν για γαρνιτούρα φύκι nori.

simul

Simul

Την δική του εκδοχή για την διάσημη σούπα παρουσιάζει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Θωμάς στο ανανεωμένο εστιατόριο του στο Κολωνάκι. Το κομψό βαθύ μπολ που έρχεται μπροστά σου απογεμίζεται με ζωμό από κεφάλι χοιρινού σκέτο βάλσαμο που πέφτει πάνω σε χειροποίητα noodles, μελάτο αυγό ορτυκιού και καπνιστό χέλι έχοντας για συνοδεία φανταστική χοιρινή τερίνα με ζελέ κόλιανδρου. 

oma

Oma Sushi

Όλο και περισσότερο συζητιέται το όμορφο αυτό sushi resto της Ηλιούπολης, που παίρνει το όνομα του από την πόλη Oma της Ιαπωνίας και τις γεύσεις επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Βαγγέλης Λεούσης. Το δικό τους ramen φτιάχνεται με ζωμό από μοσχάρι, λεπτοκομμένη πανσέτα, φασολάκια edamame, φύκια wakame, αυγό και φρέσκο κρεμμυδάκι, και εμφανίζεται στον κατάλογο σαν πιάτο ημέρας κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

sososo

So So So 

Ξεκίνησε ως street στέκι στην οδό Απόλλωνος, όμως εδώ και λίγο καιρό έχει αποκτήσει "αδερφάκια" τόσο στο Μοναστηράκι όσο και στο Νέο Ψυχικό, όπου μπορείς και να γευματίσεις κανονικά. Οι επιλογές σε ramen ποικίλλουν ως προς το κρεατικό της βάσης τους, περιλαμβάνοντας από το Tonkotsu με χοιρινό και μπαμπού ως το Steak Mazesoba με μοσχαρίσιο φιλέτο, καλαμπόκι και σουσάμι.

wagamama

Wagamama

Στο ρυθμό των ramen έχει συντονιστεί και η αγαπημένη ασιατική αλυσίδα που μας υποδέχεται εντός του Golden Hall και στην κηφισιώτικη οδό Κασσαβέτη. Οι επιλογές είναι αρκετές κι ενδιαφέρουσες, με πρώτη και καλύτερη τo signature Τantanmen με brisket βοδινού, αυγό μαριναρισμένο σε τσάι και μπαμπού, ενώ ο βασικός ζωμός του ramen προσφέρεται σε τρία επίπεδα έντασης, από ελαφρύ μέχρι πλούσιο, ενισχυμένο με dashi και miso, για να διαλέξεις αυτό που επιθυμείς. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Wagamama

Λεωφ. Κηφισίας 37 Α & Σπ. Λούη (εμπ. κέντρο Golden Hall), Μαρούσι
  • Ethnic κουζίνες

Wagamama

Κασσαβέτη 3, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Poke Hawaiian Sushi

Πετράκη 7, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Oma Sushi Bar

Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 22, Ηλιούπολη
  • Ethnic κουζίνες

Zuzuto Ramen

Χαλκηδόνος 66, Αμπελόκηποι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.