Οδός Σκουφά, η νόστιμη του Κολωνακίου

Νέα στέκια αλλά και κλασικές αξίες δίνουν τον τόνο στον πάντα ζωντανό δρόμο του Κολωνακίου που φέρνει στο τραπέζι μας γεύσεις του κόσμου για κάθε διάθεση.

hanzo

Hanzo

Αέρα ιαπωνικής pub φέρνει εδώ και λίγο καιρό στη Σκουφά το όμορφο αυτό στέκι, βαμμένο στις αποχρώσεις του πράσινου και του κίτρινου. Είτε επιλέξετε να καθίσετε στη μπάρα είτε στα λίγα τραπέζια, θα τσιμπολογήσετε διαφόρων ειδών "σουβλάκια" που ψήνονται στη robata και διάφορες άλλες jap νοστιμιές σε στιλ fingerfood, ενώ αξιόλογα είναι και τα signature cocktails του μαγαζιού.

niceneasy

Nice n easy

Εδώ μυηθήκαμε για πρώτη φορά στη signature gourmet & biohealthy φιλοσοφία των nice n easy, προτού χαράξουν πορεία για την Κηφισιά και τη Μύκονο. Η δράση ξεκινά από νωρίς με υγιεινό brunch, ενώ η συνέχεια φέρνει στο τραπέζι φρέσκο σολομό στο φούρνο με κρούστα από κριθάρι, εσπεριδοειδή και βότανα, χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα από λεμόνι, θυμάρι και μέλι καστανιάς και άλλα πιάτα που παίρνουν το όνομα τους από διάσημους αστέρες του Χόλιγουντ.

frankie

Frankie

Το ιταλιάνικο αδερφάκι του "nice n easy" μοιράζεται κι αυτό την ίδια αγάπη για τις προσεγμένες πρώτες ύλες σε έναν όμορφο χώρο που συνδυάζει ζεστά τα ρετρό με τα μοντέρνα στοιχεία. Είτε μέσα είτε έξω, στα τραπέζια που βγαίνουν στο πεζοδρόμιο, κάντε focus στην πίτσα που ψήνεται στον εντυπωσιακό ξυλόφουρνο καθώς και στα χειροποίητα ζυμαρικά που προτείνονται σε διάφορες εκδοχές. 

it

IT Restaurant

Φωτεινό, φιλόξενο και με eco friendly στοιχεία στη διακόσμηση, είναι από τις αγαπημένες μας στάσεις για κάθε στιγμή της ημέρας. Το πρωινό του έχει ενδιαφέρον, όπως και ο κατάλογος του φαγητού που περιλαμβάνει πλούσιες σαλάτες, στήθος κοτόπουλου μαριναρισμένο σε γιαούρτι με σουσάμι και φρέσκα μυρωδικά, μπιφτέκι γαλοπούλας με κέιλ, φουντούκια και λεμονάτη mayo, και άλλες ιδέες με ως επί το πλείστον υγιεινό προσανατολισμό. 

finemess

Fine Mess

Πρώην κάτοικος της Σκουφά είναι το κομψό smokehouse που μεταφέρθηκε πριν λίγο καιρό ακριβώς απέναντι, στον ατμοσφαιρικό πεζόδρομο της Δελφών. Και εδώ παραμένει ασφαλώς πιστό στις γευστικές παραδόσεις του αμερικανικού Νότου με low & slow BBQ, κάποιες προτάσεις σε μοντέρνο ύφος, αλλά και ενδιαφέροντα signature cocktails με βάση το bourbon.

postinoskoufa

Il Postino

"Κρύβεται" εδώ και χρόνια στο βάθος της Γριβαίων, μιαν ανάσα από τη Σκουφά, η ζεστή και ανεπιτήδευτη αυτή τρατορία που ποντάρει στην οικεία όψη της ιταλικής κουζίνας. Ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός, στα τραπέζια που βγαίνουν στον πεζόδρομο το σκηνικό είναι ταμάμ για vitello tonnato, χειροποίητα νιόκι με κολοκύθα και προσούτο, ταλιατέλες με κρέμα καπνιστής μελιζάνας και άλλες νοστιμιές al fresco.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Postino (il)

Γριβαίων 3, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Nice ’N’ Easy

Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

IT Restaurant

Σκουφά 29, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Frankie

Σκουφά 42, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Fine Mess

Δελφών 5, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.