Φύγαμε για τρουφοκυνήγι στα Μετέωρα

Η αγαπημένη δράση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και Μουσείου Μανιταριών στα Μετέωρα διοργανώνεται ξανά.

troufaMeteora

Το κυνήγι τρούφας ήταν ανέκαθεν μια από τις δημοφιλείς δράσεις που διοργάνωνε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μουσείο Μανιταριών στα Μετέωρα. Η πανδημία μπορεί να πάτησε για λίγο το φρένο, ωστόσο φέτος που οι συνθήκες το επιτρέπουν, τα ραντεβού με τον πολύτιμο μύκητα έχουν κιόλας ξεκινήσει και απλώνονται σε διάφορες ημερομηνίες μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Κάθε μανιταροκυνήγι έχει διάρκεια τριών περίπου ωρών, και πέρα από την αναζήτηση της τρούφας που γίνεται ασφαλώς από εκπαιδευμένα σκυλιά περιλαμβάνει ακόμα γευσιγνωσία μανιταριών και τρουφομαγειρέματα στο δάσος, ενώ ολοκληρώνεται με επίσκεψη στους ατμοσφαιρικούς χώρους του μουσείου. Αν σχεδιάζετε απόδραση στους μαγικούς βράχους των Μετεώρων και στην Καλαμπάκα για το τριήμερο που πλησιάζει, σημειώστε πως τρουφοκυνήγι θα υπάρχει τόσο στις 26 όσο και στις 27 Μαρτίου (€ 49 κατ’άτομο για τους ενήλικες και € 25 για τα παιδιά), ενώ περισσότερες πληροφορίες βρίσκετε στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.