Οδός Ζησιμοπούλου στο Παλαιό Φάληρο: 6 εστιατόρια για κάθε διάθεση

Διατηρεί ακόμα την αύρα γειτονιάς από τα παλιά αλλά και την αίσθηση του κέντρου-απόκεντρου ο δρόμος αυτός του Παλαιού Φαλήρου που κρύβει ενδιαφέροντες γευστικούς πειρασμούς.

vitello

Vitello

Μια πλούσια γευστική βεντάλια απλώνουν κατά μήκος του δρόμου τα εστιατόρια της οικογένειας Βουλγαράκη, με πιο καινούργιο το ιταλιάνικο αυτό στέκι όπου τις γεύσεις δημιουργούν ο Pino Saccheri και ο Ηλίας Σκουλάς. Στον κατάλογο πρωταγωνιστούν τα ζυμαρικά, η πίτσα καθώς και τα burger, είτε με κοτόπουλο είτε με μοσχαρίσιο μπιφτέκι των 200 γρ. σαν το Colosseum με provolone, τηγανιτό αυγό και καπνιστή πανσέτα που μπαίνει σε ψωμί από χαρούπι. 

magikeskatsaroles

Μαγικές Κατσαρόλες

Έχει σοφιστικέ θαλπωρή που σε χαλαρώνει το βραβευμένο εστιατόριο της Βάνας Βρεττού και του συζύγου της Σωτήρη Καραδάκη. Οι γεύσεις βρίσκουν σταθερά τη χρυσή τομή ανάμεσα στην οικεία και τη μοντέρνα όψη της ελληνικής κουζίνας, περιλαμβάνοντας από βαθιά νόστιμα σιφνέικα ρεβίθια στη γάστρα και παλατιανούς κεφτέδες από τρεις διαφορετικούς κιμάδες μέχρι κατσικομακαρονάδα Αντιπάρου και ντελικάτα χτένια σοτέ με ξινόχοντρο τραχανά από την Κρήτη. 

psarades

Ψαράδες

Το κομψό αυτό ρεστοράν αγαπά ιδιαίτερα τις μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις κι έχει τη σφραγίδα της οικογένειας Βουλγαράκη. Ο καινούργιος executive chef Κώστας Κανταρτζής προτείνει ανάμεσα σε άλλα σεβίτσε τσιπούρας με τσάτνεϊ αγγουριού, γκασπάτσο ντομάτας και σχοινόπρασο, ριζότο καραβίδας με μάραθο και πίκλα φινόκιο, καθώς και μυλοκόπι με πουρέ κουνουπιδιού, αρωματισμένο με φυσική βανίλια. 

kyraristos

Κυρ Αρίστος

Αν και νέας κοπής, το πολύ δημοφιλές κεμπαπτζίδικο έχει νοσταλγική ατμόσφαιρα από τα παλιά. Παστουρμαδόπιτα φούρνου με χειροποίητο φύλλο, σπιτικές αλοιφές και ντολμαδάκια τυλιγμένα στο χέρι ανοίγουν την όρεξη προτού καταφτάσουν στο τραπέζι όλων των ειδών τα κεμπάπ, από κλασικό, κοτόπουλο ή προβατίνα μέχρι γιαουρτλού με γιαούρτι και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας αλλά και κασερλί με λιωμένο τυρί μέσα κι έξω.

lazaro1971

Lazaro 1971 

Το εστιατόριο της οικογένειας Βουλγαράκη γράφει τη δική του ιστορία από το 1971 με αιχμή του δόρατος το ασυναγώνιστο πεϊνιρλί με την αυθεντική συνταγή του Μπάρμπα-Λάζαρου. Τριγύρω του, ο σεφ Αρσένης Τσακιλίδης υφαίνει ένα νόστιμο σενάριο που περιλαμβάνει πιάτα με μοντέρνο ελληνικό χρώμα όπως το ψαρονέφρι σχάρας που τυλίγει σε λόζα Κέας και ο κρασάτος κόκορας με χειροποίητα χοντρά μακαρόνια και κρασοτύρι Σίφνου.

psipsina

Ψιψίνα

Η περιποιημένη θαλασσινή ταβέρνα, βαμμένη στα λευκά και τα γαλάζια, έχει κοινό φανατικό. Την τιμητική τους έχουν όστρακα, παστά και καπνιστά ψαράκια, θαλασσινά και λοιπά ψαρικά στο τηγάνι και τη σχάρα, ενώ δεν λείπουν σπεσιαλιτέ όπως τα ζυμαρικά με θαλασσινά αλλά και μεγαλύτερο ψάρι που μπορείτε να διαλέξετε από τη βιτρίνα του μαγαζιού.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Lazaro 1971

Ζησιμοπούλου 24A, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Κυρ Αρίστος

Ζησιμοπούλου 96, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Ψιψίνα

Συνταγματάρχου Ζησιμόπουλου 96, Π. Φάληρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Vitello

Ζησιμοπούλου 41, Παλαιό Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.