H Αδριανείου στο Νέο Ψυχικό τα έχει όλα

Σε μικρο-πιάτσα με μεγάλη δυναμική εξελίσσεται ο δρόμος αυτός του Νέου Ψυχικού που μιλά άπταιστα ιταλικά, γαλλικά, θαλασσινά αλλά και γλυκά.

talekouale

Τάλε Κουάλε 

Είναι ο πιο καινούργιος κάτοικος του δρόμου το ζεστό αυτό ιταλικό στέκι που αυτοπροσδιορίζεται ως "τρατορία γκρέκα" και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις επιλεγμένες πρώτες ύλες, αρκετές από τις οποίες της χώρας μας. Στο μενού θα βρέιτε  από pinsa με μορταδέλα, φιστίκι Αιγίνης και κρέμα από πιπεριά Φλωρίνης μέχρι ταλιατέλες με μοσχαρίσιο ραγού και βολάκι Τήνου.

DourampeisOyster

Δουράμπεης Oyster 

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία το όμορφο και κομψό εστιατόριο συνεχίζει να βρίσκεται στην αιχμή μιας ψαροφαγίας υψηλού επιπέδου που έχει στην καρδιά της τους πλέον εκλεκτούς θησαυρούς της ελληνικής θάλασσας. Η εμπειρία ξεκινά με μια εξαίσια συλλογή από όστρακα και συνεχίζεται κυριολεκτικά στον αφρό, με ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που θα απολαύσετε μαγειρεμένα όπως τους αρμόζει.

parlo1

Parlo 

Ιταλική νοστιμιά παρλάρει από το 2015 το cosy και ανοιχτόκαρδο αυτό εστιατόριο που έχει κάνει όνομα για την αέρινη πίτσα του, τα ενδιαφέροντα ζυμαρικά και τα risotti. Προτού περάσετε σε αυτά, τιμήστε κάποια από τις πολύχρωμες δροσερές σαλάτες και τα καλοφτιαγμένα ορεκτικά, όπως το μοσχαρίσιο carpaccio ή τα involtini μανιταριών με καπνιστή πανσέτα και μαγιονέζα τρούφας.   

piperia

Πιπεριά 

Πιστό στο σενάριο της casual ψαροφαγίας που το καθιέρωσε παραμένει το φιλικό αυτό εστιατόριο στη συμβολή της Αδριανείου με την Σικελιανού. Τα φρεσκότατα μικρόψαρα κάθε λογής έχουν την τιμητική τους, διανθισμένα με προτάσεις όπως το μαύρο ριζότο με καλαμάρι και το μελάνι του, τα τηγανιτά μύδια σε κουρκούτι μπίρας και το πληθωρικό γιουβέτσι γαρίδας με φρέσκια ντομάτα και στακοβούτυρο. 

veritable

Veri Table 

Όχι επί της Αδριανείου αλλά στην αρχή της γειτονικής Σικελιανού μαγειρεύει ο βραβευμένος σεφ Alain Parodi τη φίνα γαλλική του κουζίνα, που άλλοτε ακολουθεί κλασικές και άλλοτε πιο μοντέρνες γευστικές οδούς. Θα τη χαρείτε παρέα με διαλεχτά κρασιά τα οποία ξεκουράζονται στην εντυπωσιακή walk in κάβα που κοσμεί τον πρώτο όροφο του ατμοσφαιρικού εστιατορίου. 

sweetspot

The Sweet Spot

Στο νούμερο 46 της Αδριανείου κατοικεί εδώ και λίγα χρόνια το "γλυκό" αυτό στέκι που ξεκίνησε την καριέρα του στη Νέα Φιλοθέη κι έγινε ονομαστό για τα πολύχρωμα cupcakes, τα muffins, τα layer cakes και τα μπισκότα με ζαχαρόπαστα. Όλα αυτά και άλλα πολλά μπορείτε να τα προμηθευτείτε για το σπίτι ή και να τα απολαύσετε επιτόπου παρέα με περιποιημένα snacks και σαλάτες. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Πιπεριά

Άγγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Ν. Ψυχικό
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Δουράμπεης Oyster

Αδριανείου 37, Ν. Ψυχικό
  • Εστιατόρια

Parlo

Αδριανείου 25Α & Βεάκη, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

VeriTable

Άγγ. Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Τάλε Κουάλε

Αδριανείου 20, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.