Νέο "Franco Manca" στο Περιστέρι

Δεύτερη αθηναϊκή έδρα για τη διάσημη αλυσίδα εστιατορίων που γνωρίσαμε πριν λίγο καιρό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

francomanca

Ήταν τον περασμένο Ιανουάριο που πρωτογνωρίσαμε στην Αθήνα τη διάσημη αλυσίδα που μετρά περισσότερα από 56 εστιατόρια στην Αγγλία και ένα μοναδικό στο νησί Σαλίνα της Ιταλίας. Σε συνέχεια λοιπόν του καταστήματος της Νέας Φιλαδέλφειας, ένα ακόμα "Franco Manca" άνοιξε μόλις τις πόρτες του στο Περιστέρι εστιάζοντας ασφαλώς και αυτό στη slow rising ναπολιτάνικη πίτσα που φτιάχνεται με ηλικιωμένο προζύμι και ψήνεται στον signature φούρνο με τις ηφαιστειογενείς πέτρες. Πίτσα με βιολογική ντομάτα, σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά ή με ελαφρώς καπνιστό πικάντικο σαλάμι, ιταλική μοτσαρέλα, βιολογική ντομάτα, καραμελωμένα κόκκινα κρεμμύδια και φρέσκο βασιλικό αλλά και starting bites σαν τη μελιτζάνα με παρμεζάνα και μοτσαρέλα ψημένη στο φούρνο δίνουν τον τόνο και στο νέο μέλος της οικογένειας, παρέα με προτάσεις ημέρας που αναγράφονται στον μαυροπίνακα και επιλεγμένα βιολογικά κρασιά από τον ιταλικό αμπελώνα. Ο νέος χώρος είναι ιδιαίτερα άνετος, και βγάζει επίσης τραπέζια στην απέναντι πλατεία.

Παρασκευοπούλου 45, Περιστέρι, 2102589009 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/05/2024

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.