Τσικνοπέμπτη out  of the box στο "Γίδι"

Στη διονυσιακή γιορτή του κρέατος αυτή η αντισυμβατική χασαποταβέρνα κεντάει απρόσμενες dirty λιχουδιές.

Τσικνοπέμπτη out of the box στο «Γίδι»

Στο έμπα του μαγαζιού  η φωτεινή επιγραφή "γιδόμπαρο"  και η τσίλικη μαύρη μοτοσυκλέτα – καντίνα "Black Fat Rabbit" είναι τα πρώτα δείγματα γραφής του σαρδόνιου, αριστοφανικού χιούμορ που ο δημιουργός του "Γιδιού" Βασίλης Ακρίβος έχει απογειώσει  στο διάσημο πλέον "Ψάριστον". Άξια συνέχειά του  στο εσωτερικό του μαγαζιού  η επιγραφή στο μαυροπίνακα που λέει : "Γλυκό ημέρας προβατίνα"!

Καταφέρνοντας  να ισορροπεί με μαεστρία το mainstream  και στην ιδιοτυπία  αυτή  η αντισυμβατική χασαποταβέρνα, παίζει με σπεσιαλιτέ που δεν τις περιμένεις. Και δεν μιλάω για το αντικριστό που βλέπεις τα κοψίδια  του αρνιού να σιγοψήνονται γύρω από τη γυμνή φλόγα στην αυλή και που το συναντάς σπανιότατα στην Αθήνα.  Υπάρχει λ.χ. homemade "προσούτο προβατίνας" που στην ουσία είναι ένα εξαιρετικό ζαμπόν με μεστή γεύση και ελαφριά ψυχή και στο φέρνουν με μπρουσκετίνια πικάντικης σάλτσας πιπεριάς.  Ή εκείνη την πίτσα προβατίνας που ο αθεόφοβος ο Ακρίβος την σερβίρει με μαγιονέζα αβοκάντο, φράουλες και πίκλες κρεμμυδιού! Η ζύμη  έρχεται μ ένα τεράστιο καλοφτιαγμένο  μπέργκερ από ιδιαιτέρως νόστιμο πρόβειο κυμά που τα εξωτικά γευστικά στοιχεία του ταιριάζουν μέγκλα.

Τσικνοπέμπτη out of the box στο

Πατσαδάκι classic  να πάρετε, και να το καρυκεύσετε με μπούκοβο και σκορδοστούμπι. Αλλά και το ταρτάρ  γίνεται από τρυφερό στρογγυλό με τσαχπίνικες πίκλες κρεμμυδιού και υγρό κρόκο ασφαλώς παστεριωμένο στους 65Ο C. Αν θέλετε πάντως ακόμη μια εξτραβαγκάντσα, τότε ζητείστε μισή γουρουνοκεφαλή που σιγομελώνει πρώτα στο φούρνο κι έπειτα αρπάζει έξτρα νοστιμιά στη σχάρα∙ έ λοιπόν ετοιμαστείτε για πολύ dirty λιχουδιά, με ψαχνά ντυμένα με θεάρεστο λιπάκι, και μάγουλο –  από αυτά γίνεται το guanciale -  βερύκοκο. Στο ψυγείο του είδα πολλά κεφάλια γαλλικού τυριού raclette και απόρησα∙ το δοκίμασα λιωμένο σαν γαρνιτούρα στις τηγανητές πατάτες. Το μαγαζί   ολοζώντανο έχει ωραία ενέργεια, πολύ νέο κόσμο, αντροπαρέες και γυναικοπαρέες, και γενικά το κλίμα είναι έντονα παρείστικο μέσα στην πέτρινη σάλα με τα σουρεάλ στολίδια.

Οπωσδήποτε 

Έντερα τηγανητά 
Εντελώς out of the box σπεσιαλιτέ  καθώς το εντεράκι του αρνιού πανάρεται και τηγανίζεται, δίνοντας έναν μεζέ τραγανό γευστικότατο και μερακλίδικο αρτυμένο με ρίγανη, που το βουτάς σε λαδολέμονο και αναστενάζει ο ουρανίσκος. 

Σουτ μακάλο 
Τιμής ένεκεν στο Νίκο Κοντοσώρο και το εξαιρετικό του εστιατόριο στο Ξυνό Νερό, αυτή η ιδιότυπη σπεσιαλιτέ συνδυάζει μια spicy "σάλτσα" από καβουρντισμένο αλεύρι, κοτόπουλο και σαφράν, που συνδυάζεται ταιριαστά με φρέσκο λουκάνικο Φλώρινας.

Αντικριστό 
Σιγοψήνονται  τουλάχιστον 5 ώρες αντικρίζοντας τη γυμνή φλόγα από τα κούτσουρα. Το κρητικό εθιμικό ψητό έχει την τιμητική του σχεδόν κάθε μέρα. Και τα χεράκια του αρνιού μελώνουν, καπνίζονται, και αποτελούν μέγα πειρασμό.  

(+): Ο  ψαγμένος  αντισυμβατικός κατάλογος έχει πληθώρα γνωστών και απρόσμενων  προτάσεων  που δεν έχουν καμμιά  σχέση με τη ρουτίνα.
(-): Μια  τόσο έξυπνη σπεσιαλιτέ σαν την πίτσα προβατίνας, θέλει ωραία  χωριάτικη τραγανή ζύμη και όχι την συμβατική που χρησιμοποιούν τώρα.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Γίδι

Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.