"Maison d’Olive": μια μπουτίκ λαδιού στο Κολωνάκι

Ένας χώρος αφιερωμένος στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο δημιουργήθηκε στο Κολωνάκι.

maisondolive

Δεν πάει πολύς καιρός από το ρεπορτάζ μας σχετικά με την μεγάλη δυναμική και τις προοπτικές που παρουσιάζει το ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, γι’αυτό και χαιρόμαστε ιδιαίτερα με ενέργειες όπως η πρόσφατη δημιουργία του "Maison d’Olive" στο Κολωνάκι. Πρόκειται για μια μπουτίκ λαδιού ή ορθότερα μια κάβα ελαιολάδου, που συγκεντρώνει στα ράφια της περισσότερα από εκατό πιστοποιημένα ελαιόλαδα, τα οποία έχουν διακριθεί σε σχετικούς διεθνείς διαγωνισμούς και προέρχονται κατά κύριο λόγο από την Ελλάδα χωρίς να λείπουν και οι ξένες ετικέτες. Όλα είναι διαθέσιμα για δοκιμή προτού τα αγοράσετε, ωστόσο αξίζει ακόμα να τσεκάρετε το τμήμα του deli που προσφέρει προϊόντα ψυγείου και ραφιού από μικρούς παραγωγούς καθώς και εκείνο της κάβας κρασιών. Στα άμεσα σχέδια του νέου χώρου είναι επίσης η διοργάνωση ειδικών γευσιγνωσιών σε συνεργασία με olive oil experts για όσους επιθυμούν να μυηθούν στον μαγικό κόσμο του ελαιολάδου και στο αρμονικό ταίριασμα του με το φαγητό

Ξανθίππου 7-9, Κολωνάκι, 2117353912

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.