Το "Nikkei" έχει γενέθλια

Τα εφτά του χρόνια συμπληρώνει το βραβευμένο εστιατόριο του Κολωνακίου και το γιορτάζει με special guest τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

nikkei1

Είναι το εστιατόριο που πυροδότησε την εξάπλωση της ιαπωνοπερουβιανής κουζίνας στα γευστικά μας πράγματα. Ο λόγος για το "Nikkei" που δημιούργησαν ο Γιάννης Μωράκης και ο Γιώργος Μελισσάρης, πρώτα στον μικρό και ατμοσφαιρικό χώρο της οδού Λεβέντη στο Κολωνάκι και αργότερα στην άκρως εντυπωσιακή του έδρα στην πλατεία Δεξαμενής, πάντα στην αρχοντική συνοικία, όπου και παραμένει έως σήμερα συμπληρώνοντας επτά γόνιμα χρόνια στο γαστρονομικό στερέωμα της πόλης.

nikkei2

Κατά τη διάρκεια τους, οι σημαντικές διακρίσεις με Top Notch από τους Χρυσούς Σκούφους αλλά και με πολλά Shaker από τα αθηνόραμα Bar Awards ήρθαν ως επιστέγασμα της υψηλού επιπέδου δουλειάς που παρουσιάζουν από κοινού και συμπληρωματικά ο ταλαντούχος σεφ Σπύρος Μαυροειδής και η χαρισματική bar lady Μαίρη Ταλαιπώρου (φωτό), που κρατά σταθερά τα ηνία στην απίθανη μπάρα-ενυδρείο του εστιατορίου. "Γιορτάζουμε τα 7 χρόνια του εστιατορίου της καρδιάς μας με την υπόσχεση, στον κόσμο που μας στήριξε και μας στηρίζει, ότι θα προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Ευχή μας υγεία για όλους, αισιοδοξία για το μέλλον και το καλοκαίρι που έρχεται να μας βρει όλους μια αγκαλιά!" μας λένε και πάλι από κοινού, ενώ ο Γιώργος Μελισσάρης συμπληρώνει πως "αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί το μέλλον με αισιοδοξία και σχεδιάζουμε την θερινή σεζόν τόσο για την Αθήνα, όσο και για το Pacifico by Nikkei στο Olea Hotel στη Ζάκυνθο, επιμένοντας στην υψηλή ποιότητα, στη λεπτότητα και στη φαντασία".

christopoulos

Για τη βραδιά των γενεθλίων του, αυτήν την Παρασκευή 11/2, το "Nikkei" έχει στα σκαριά ένα ξεχωριστό event με special guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο (φωτό), το πρώτο από μια σειρά επετειακών δράσεων που θα ακολουθήσουν. 

Περισσότερες πληροφορίες

Nikkei Floresta

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.