Δοκιμάσαμε τις νέες γεύσεις του "Nikkei"

Δεν είναι τυχαία top-notch αυτό το φαντεζί bar-restaurant. Ο σεφ Σπύρος Μαυροειδής και η bartender Μαίρη Ταλαιπώρου το ανανεώνουν δημιουργικά.

Nikkei

Ακόμη κι αν λόγω των πρόσφατων μέτρων η μουσική δεν ακούγεται, δεν μπορώ να σκεφτώ το "Nikkei" παρά μόνο in the mood for fun. Από την exotica της διάφανης μπάρας-ενυδρείο μέχρι τα πολύχρωμα, σήμα κατατεθέν, νήματα που το διατρέχουν και το παγόνι με τα πολύχρωμα φτερά του που απλώνονται στην κουπαστή, η latino αύρα και οι λεπτομέρειες αλά 007 στο ντεκόρ με κάνουν να σκάω σινεμασκόπ χαμόγελο με το που μπαίνω στο μαγαζί. Το συνολικό πακέτο, όμως, είναι δεμένο, καθώς και η κουζίνα του Σπύρου Μαυροειδή και τα κοκτέιλ της Μαίρης Ταλαιπώρου είναι γεμάτα εκπλήξεις και εξωτισμούς

Nikkei, Σπύρος Μαυροειδής

Δοκιμάζοντας αρκετές από τις καινούργιες σπεσιαλιτέ του μενού, ξεκινώ από τα προκλητικά ceviche. Ο συνδυασμός τόνου με aji limo, αβοκάντο, βατόμουρο και λίτσι είναι πολύ τολμηρός, αλλά δουλεύει γεμίζοντας το στόμα ξινούτσικες και πικάντικες φρουτώδεις γεύσεις. Το μυλοκόπι, πάλι, με μανταρίνι, goji berries, καλαμπόκια cancha και choclo είναι ακόμη καλύτερο, πολυεπίπεδο και με παιχνίδισμα υφών. Ο πικάντικος σολομός tataki με πιπεριές και kimchi έχει αδιαμφισβήτητο umami, ενώ τα σούσι στηρίζονται σε σωστό ρύζι, με το nigiri χτενιού να χαϊδεύει τη γλώσσα με κάψα από κρέμα siracha και το βαρκάκι gunkan να συνδυάζει ωραιότατα τη βελούδινη κοιλιά τόνου με το γλυκό ιώδιο του αχινού.

Μαίρη Ταλαιπώρου

Το απίθανα ισορροπημένο κοκτέιλ Conquistador με Jack Daniels μαγειρεμένο με αχλάδι, βούτυρο ghee, bitter πράσινης φράουλας και σόδα pantan είναι ό,τι πρέπει για να τα συνοδεύσεις, ενώ το πειραγμένο Bloody Mary με Campari, παντζάρι, μάνγκο, πορτοκάλι, ντομάτα και χορσράντις ταιριάζει με τα πιο μεστά πιάτα της συνέχειας, όπως το άψογα ψημένο χταπόδι με τα τουρσιά του, το ζουμερότατο κοτόπουλο anticucho με φρουτώδη και λεμονάτη κάψα, το ντελικάτο αρνίσιο παϊδάκι και τα τρυφερά Wagyu short ribs με το ωραίο τραγάνισμα. Μόνο τα udon noodles με γαρίδες ήταν πολύ mainstream, χωρίς κάποια έξαψη, αλλά έμαθα πως έχουν αλλάξει τη συνταγή και θα τα ξαναδοκιμάσω για να ολοκληρώσω την αίσθησή μου για τα νέα πιάτα.

Nikkei

Στο επιδόρπιο dorayaki με το κρεμέ passion fruit, πάντως, την παράσταση κλέβει το παγωτό από μαύρο σουσάμι. Και το brownie με σοκολάτα Εκουαδόρ, namelaka και παγωτό μαύρης καρύδας ταιριάζει χέρι-γάντι με το αλλιώτικο Choco-Martini Pacasmayo με ρούμι, sherry, περουβιανό καφέ και σοκολάτα dry opalys.

Τιμή: € 40-60.

Περισσότερες πληροφορίες

Nikkei Floresta

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.