6 στέκια που νοστιμίζουν το Περιστέρι

Κρέας και ψάρι για βραβείο, μοντέρνες ταβέρνες, ανατρεπτικές gastro pub αλλά και προχώ streetfood βάζουν την πινελιά τους στο γευστικό χάρτη της μεγάλης συνοικίας.

Travolta

Τραβόλτα 
Η κατάδυση των αδερφών Λιάκου στην ψαροφαγία επιπέδου είναι απόλυτα ιδιοσυγκρασιακή κι έχει σαν όχημα τα καΐκια που μισθώνουν κατ’αποκλειστικότητα προκειμένου να τους εφοδιάζουν με τις καλύτερες ψαριές τους. Δοκιμάστε τον εξαίσιο πύργο από φιλεταρισμένες σαρδέλες, τις σούβλες θαλασσινών, αλλά και οτιδήποτε στο έμπειρο τηγάνι και τη σχάρα.

Basegrill

Base Grill
Η έτερη έδρα των αδερφών Λιάκου γράφει από το 2005 τη δική της κρεατο-ιστορία, φέρνοντας στο Περιστέρι κόσμο από ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Την αρχή κάνει πάντα η signature φωλιά από πατάτες τηγανιτές με αυγά μάτια, ενώ η συνέχεια γράφεται με χειροποίητα αλλαντικά και λουκάνικα, και ασφαλώς εκλεκτά κρεατικά που ωριμάζουν στα εντυπωσιακά ψυγεία στην είσοδο του εστιατορίου.

kottabos

Κότταβος
Μια μοντέρνα ταβέρνα με ατμόσφαιρα από τα παλιά, που υλοποιείται όμορφα με παλιές ρεκλάμες και vintage αντικείμενα στο χώρο. Το μενού δίνει έμφαση στις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και προτείνει από φάβα Σχοινούσας και τηγανιτές πατάτες Νάξου μέχρι στριφτόπιτα με μετσοβόνε, τραχανότο με φέτα Ηπείρου και χοιρινή σταβλίσια με σάλτσα σιναπόσπορου.

Dafni

Δάφνη
Ανοιχτόκαρδη και ζεστή, με ιστορία είκοσι και βάλε χρόνων στο Μπουρνάζι. Επικεφαλής στην κουζίνα είναι η έμπειρη Αριστέα Βλάχου που προμηθεύεται με φροντίδα προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και μαγειρεύει ένα πλούσιο γευστικό μωσαϊκό με άρωμα παράδοσης και πιάτα όπως η διάσημη βοσκόπιτα, τα σμυρναίικα σουτζουκάκια και άλλα πολλά. 

norma

Norma Aθενs
Φρέσκο αέρα έφερε στη συνοικία αυτή η κομψή gastro pub, όπου την κουζίνα επιμελείται ο Νίκος Καραθάνος. Ο αποδομημένος μουσακάς που τυλίγεται σε τηγανιτό ραβιόλι και ο τόνος σε κανταΐφι συνοδεία φιδέ με γεύση γεμιστών είναι ανάμεσα στις προτάσεις που σκιαγραφούν τη μαγειρική φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ, ενώ δεν λείπουν τα signature κοκτέιλ με την υπογραφή του Αλέξανδρου Γκικόπουλου.

Bromiara

Βρωμιάρα 
Η πιο διάσημη καντίνα των Ιωαννίνων πάρκαρε πριν λίγο καιρό (και) στο Περιστέρι, επί της Παναγή Τσαλδάρη. Η φήμη της οφείλεται στο "καθαρό" streetfood που σερβίρει, μια και τα κρεατικά που μπαίνουν στα ψωμάκια, όπως η πανσέτα και το χειροποίητο μπιφτέκι, μαγειρεύονται sous vide και οι συνοδευτικές σάλτσες είναι χειροποίητες. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Δάφνη

Μ. Αλεξάνδρου 86, Μπουρνάζι
  • Εστιατόρια

Basegrill Athens

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι
  • Εστιατόρια

Travolta

Αρκαδίας & Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι
  • Εστιατόρια

Κότταβος

Μιλτιάδου 14, Περιστέρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.