Ο Σταμάτης Τσίλιας άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο!

Σε λίγο το πρώτο εστιατόριο του σεφ Σταμάτη Τσίλια θα ανοίξει τις πόρτες του και καθώς περιμένουμε να γνωρίσουμε το εγχείρημα του εκείνος μας αποκαλύπτει αποκλειστικά το όνομά του.

mayan

Σε λίγο το πρώτο εστιατόριο του σεφ Σταμάτη Τσίλια θα ανοίξει τις πόρτες του και καθώς περιμένουμε να γνωρίσουμε το εγχείρημα του εκείνος μας κάνει μια αποκλειστική αποκάλυψη το όνομά του. Έτσι, το "Mayan" πριν καν ανοίξει έχει καταφέρει να γίνει το νέο talk of the town. H επιλογή του ονόματος δεν είναι καθόλου τυχαία, ο Σταμάτης έχει μετρήσει χιλιόμετρα σε κουζίνες εδραιώνοντας τα εγχώρια θεμέλια της Nikkei φιλοσοφίας και εξελίσσοντας τα πιάτα και της τεχνικές της. Την Nikkei κουζίνα την αγαπάει πολύ και τα μενού του πάντα εμπνέονται από διάφορους πολιτισμούς, όπως των Μάγιας και μας ταξιδεύουν με την πρωτοτυπία και το φινίρισμα της παράδοσης.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν στο δικό του χώρο, που τον ονειρευόταν από παιδί, όταν ξύπναγε με τις μυρωδιές της κανέλας και του γαρύφαλλου από την κουζίνα της γιαγιάς του, να μην πρωταγωνιστούν οι γεύσεις της Άπω Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής. Στον πρώτο του κατάλογο κεντάει συνταγές που αφομοιώνουν και αναβαθμίζουν στοιχεία της Ελληνικής, Ιαπωνικής και Περουβιανής κουλτούρας και εμπλουτίζονται με γευστικές πινελιές από ένα πρόσφορο γαστρονομικό κομμάτι του Εκουαδόρ, της Βολιβίας και του Περού. Οι δόσεις που συμμετέχουν οι διάφορες κουζίνες σε κάθε πιάτο είναι έκπληξη και πρόκληση κάτι που ο σεφ το συνηθίζει με επιτυχία στις συνεργασίες του.

Σε κάθε εγχείρημα θέλεις να επιλέγεις σωστά τους συνεργάτες σου. Στο "Mayan" o Σταμάτης έχει για συνοδοιπόρο τον Δημήτρη Ζήση και συνεργάτες τον Παναγιώτη Μπάφη για την κατασκευή του χώρου, τον Άρη Χατζηαντωνίου για την σύνθεση της λίστας των cocktails και των κρασιών και τον Θανάση Τσαγκλιώτη για την επιμέλεια των γλυκών. Από τις πρώτες ενδείξεις που έχουμε η ομάδα έχει ταιριάξει απόλυτα και δένει με τον undergroung χώρο του εστιατορίου στον Κεραμεικό.

Σύντομα θα επανέλθουμε με αναλυτικές λεπτομέρειες για τα πιάτα, καθώς θα τα δοκιμάσουμε ένα προς ένα.

Μεγάλου Αλεξάνδρου 114, Κεραμεικός

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.