Ξεχάστε την pizza, είναι η ώρα της pinsa

Αυτή η οβάλ ξαδέρφη της pizza με το πανάλαφρο ζυμάρι, που ωριμάζει αργά και είναι ιδιαίτερα περιεκτικό σε υγρασία, έχει έρθει για να μείνει.

Ξεχάστε την pizza, είναι η ώρα της pinsa

Αυτή η οβάλ ξαδέρφη της pizza με το πανάλαφρο ζυμάρι, που ωριμάζει αργά και είναι ιδιαίτερα περιεκτικό σε υγρασία, έχει έρθει για να μείνει. Γνωστά εστιατόρια την εντάσσουν στο μενού τους και άλλα στέκια τής αφιερώνονται ολοκληρωτικά.

Lollo’s

Ξεχάστε την pizza, είναι η ώρα της pinsa - εικόνα 1

Μας πρωτοσύστησε την pinsa, πρώτα στην Αντίπαρο και έπειτα στην ατμοσφαιρική μονοκατοικία του Χαλανδρίου. Εδώ μπορείτε πραγματικά να εντρυφήσετε στο θέμα, μιας και ο κατάλογος προτείνει περί τις 40 επιλογές, χωρισμένες σε λευκές, κόκκινες, πικάντικες, vegan, αλλά και gourmet όπως η Strega με μοτσαρέλα, πουρέ κολοκύθας, πεκορίνο ρομάνο, γκουαντσιάλε και καπνιστή σκαρμόζα.

Da Bruno

Ξεχάστε την pizza, είναι η ώρα της pinsa - εικόνα 2
© Leonidas Toumbanos

Το πρόσφατα ριζικά ανανεωμένο ιταλικό του Παλαιού Φαλήρου προτείνει πλέον στο ολοκαίνουργιο μενού του και pinsa με δικό τους χειροποίητο ζυμάρι. Θα βρείτε πέντε διαφορετικές επιλογές, που ξεκινούν από την απλή Margharita και φτάνουν ως την αρωματική Tartufata, με μοτσαρέλα, ρόκα, λεμόνι, παρμεζάνα, κρέμα μαύρης τρούφας, καθώς και φλοίδες του πολύτιμου μύκητα.

Oh my pinsa

Ξεχάστε την pizza, είναι η ώρα της pinsa - εικόνα 3

«Παιδί» της πανδημίας είναι το λιτό streetstyle στέκι που ξεκίνησε την καριέρα του πριν από ένα χρόνο περίπου στο Παγκράτι. Το ζυμάρι από τρία διαφορετικά άλευρα παρασκευάζεται επιτόπου καθημερινά, ενώ η γκάμα της pinsa περιλαμβάνει περί τις δεκαπέντε λευκές και κόκκινες επιλογές, είτε κλασικές είτε πιο ιδιαίτερες, όπως αυτή με ντοματίνια κονφί, κίτρινα παντζάρια, λάχανο τουρσί και ελιές Καλαμών.

Barolo

Ξεχάστε την pizza, είναι η ώρα της pinsa - εικόνα 4

Στο ανοιχτόκαρδο all-day στέκι του Παλαιού Ψυχικού, ανάμεσα στις ιταλιάνικες γεύσεις που έχουν την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, θα βρείτε pinsa σε μέγεθος ατομικό και κλασικό. Καθεμία από τις προτάσεις έχει την ιδιαιτερότητά της, αξίζει ωστόσο να δοκιμάσετε εκείνη που γαρνίρεται με πικάντικο σαλάμι, τυρί προβολόνε και μαρμελάδα τσίλι.

Frankie

Ξεχάστε την pizza, είναι η ώρα της pinsa - εικόνα 5
© Leonidas Toumbanos

Στο ρυθμό της pinsa χορεύουν αμφότερα τα ιταλιάνικα αδερφάκια του ομίλου nice n easy, σε Κολωνάκι και Νέα Ερυθραία. Ο κατάλογος κάνει τέσσερις διαφορετικές προτάσεις, όπως η Caprese με φρέσκια μοτσαρέλα, ντοματίνια και πέστο βασιλικού αλλά και η μεσογειακή, που στολίζεται με φέτα, φρέσκια ντομάτα, πιπεριές, ελιές και ρίγανη.

Italida

Ξεχάστε την pizza, είναι η ώρα της pinsa - εικόνα 6
© Leonidas Toumbanos

Το όμορφο ιταλικό εστιατόριο κομίζει την τάση της pinsa επί πειραιώτικου εδάφους. Ο επικεφαλής της κουζίνας Δημήτρης Τσότσος προτείνει τέσσερις διαφορετικές ιδέες για κάθε διάθεση, όπως η amatriciana με αβγό ποσέ, αλλά και μια πιο τολμηρή, που λανσάρεται οσονούπω, με μύδια και λουκάνικο nduja.

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Frankie

Σκουφά 42, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Italida

Φιλελλήνων 9, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Lollo’s

Εθν. Αντιστάσεως 3Α, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Barolo

Δαβάκη 1, Παλαιό Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Oh my pinsa

Ευφράνορος 21, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.