To «Ortigia» φέρνει τη Σικελία στην Κηφισιά

Το νέο ιταλικό των Βορείων φέρει την υπογραφή του σεφ Pino Saccheri στα πιάτα του και τις γεύσεις της ιταλικής παράδοσης στο μενού του.

To «Ortigia» φέρνει τη Σικελία στην Κηφισιά

Με το μενού της γεμάτο γνήσιες ιταλικές γεύσεις απ’ όλη την παράδοση της μπότας, αλλά και λίγη αδυναμία παραπάνω στα μαγειρέματα της Σικελίας, απ’ την οποία έλκει την έμπνευσή του το όνομα του εστιατορίου, αλλά και την καταγωγή του ο σεφ Pino Saccheri (γνωστός μας απ’ τις ιταλιάνικες φούγκες του «Trovatore»), η «Ortigia» έχει εδώ και λίγο καιρό σκορπίσει τις μυρωδιές της στην Κηφισιά, σερβίροντας pasta fresca και pizza φτιαγμένη a posto, αλλά και κλασικά antipasti, αφράτες insalate, risotti, κρέατα και θαλασσινά.

To «Ortigia» φέρνει τη Σικελία στην Κηφισιά - εικόνα 1

Σε έναν ολοκαίνουριο χώρο, με άφθονο ιταλιάνικο ταμπεραμέντο και μια επιβλητική salumeria μπροστά απ’ τον ξυλόφουρνό της, η φρέσκια αυτή τρατορία μας λέει το «benvenutti» της με πιάτα όπως τα arancini γεμιστά με σικελιάνικο ραγού και κρέμα παρμεζάνας, καρπάτσιο από χταπόδι μαριναρισμένο σε μοσχολέμονο κι ελαιόλαδο, αλλά και κλασικά σαν το vitello tonnato ή το ταρτάρ μοσχαριού, που εδώ σερβίρεται με κάπαρη και αφρό πεκορίνο. Τα bucatini alla norma, με τηγανητούς κύβους μελιτζάνας, ρικότα και τριμμένο φιστίκι, φέρνουν στο τραπέζι μας τις αγαπημένες γεύσεις του επιθεωρητή Μονταλμπάνο, ενώ πιάτα σαν την costoletta, μοσχαρίσια στηθοπλευρά αργομαγειρεμένη στους ζωμούς της, χαράζουν πορεία για τη λίστα των χειμωνιάτικων φαβορί μας, ενώ φυσικά, από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν άκρως ιταλικά επιδόρπια, σαν τα σιτσιλιάνικα canolli, ή την κλασική προφιτερόλ.

Περισσότερες πληροφορίες

Ortigia

Εχίνου 1 & Ελαιών Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.