Ρομαντζάδα και θαλασσινή αρχοντιά στο «Σαρδελάκι με Θέα»

Με τον αττικό ήλιο να το λούζει στη λάμψη του, το δημοφιλές ψαροστέκι της Βουλιαγμένης φορά τα πιο σαγηνευτικά του και μας καλεί για casual θαλασσοφαγία, με γεύση αναμνήσεων και θέα στα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα του καλοκαιριού.

Ρομαντζάδα και θαλασσινή αρχοντιά στο «Σαρδελάκι με Θέα»

Με όλη του την ιστορία συμπυκνωμένη στο όνομά του, το «Σαρδελάκι με Θέα» κρατά ψηλά τη σημαία της χαλαρής ψαροκατάνυξης στα νότια, ακριβώς χάρη στην ειδίκευσή του στην απλή, προσιτή θαλασσοφαγία, συνδυασμένη με την ακαταμάχητη βίστα που απολαμβάνει η απλόχωρη ανοιχτή του σάλα. Τοποθετημένο σε σημείο-κλειδί της Βουλιαγμένης, με τρόπο τέτοιο ώστε η αεράτη βεράντα του να χαζεύει μαγευτική θέα προς τον Λαιμό και την πλάτη του Αστέρα, αλλά και με φήμη ικανή να προσελκύει θαμώνες ακόμη κι απ’ την άλλη άκρη της Αττικής, έχει αναδειχθεί σε ψαροστέκι αναφοράς, ταυτισμένο με την ποιοτική, casual ψαροφαγία σε value for money τιμές. Τα πιάτα-αστέρια όπως ο αφράτος τηγανητός του γαύρος, η περίφημη σαρδέλα-παντρεμένη ή τα τραγανά καλαμαράκια του, συνθέτουν έναν ουρανό από προτάσεις, πλουτισμένες από μερακλίδικες επιλογές όπως τα παστά, οι αλοιφές, και τα όστρακά του.

Ρομαντζάδα και θαλασσινή αρχοντιά στο «Σαρδελάκι με Θέα» - εικόνα 1

Πλάι στην παλλαϊκή αμεσότητα, τη μαμαδίστικη νοστιμάδα και την παρεΐστικη απλότητα, όμως, το «Σαρδελάκι με Θέα» έχει τα τελευταία χρόνια προσθέσει και την ατμοσφαιρική ρομαντζάδα που προσφέρει ο «πριβέ» χώρος του στην ταράτσα του παλιού πυροβολείου, ακριβώς κάτω από την κεντρική σάλα. Εκεί, σαν έτοιμα να σαλπάρουν στον Σαρωνικό, μετρημένα τραπέζια με ρεζερβέ ιδιωτικότητα και ηχητική υπόκρουση το κύμα που σκάει στα βραχάκια, υποδέχονται την πιο κομπλικέ πλευρά της κουζίνας, με αιχμή του δόρατος την ωμοφαγία σε σεβίτσε και καρπάτσιο που «φυσάνε» από θαλασσινή ένταση, αλλά και λιχούδικες δημιουργίες όπως το σουβλάκι με σουπιά και γάμπαρη Αμβρακικού, ή ο τραχανάς με καπνιστό χέλι και μυρωδικά, να δίνουν στίγμα πρώτης ύλης που επιβεβαιώνει τη σταθερή ποιότητα των προμηθειών.

Ρομαντζάδα και θαλασσινή αρχοντιά στο «Σαρδελάκι με Θέα» - εικόνα 2

Μεγάλα ψάρια ψημένα κατά τα γούστα του πελάτη, αλλά και θαλασσινά διαμάντια όπως οι γαρίδες που μετατρέπει σε πληθωρικές πάστες η ομάδα της κουζίνας, γίνονται οι πρωταγωνιστές μιας απόλαυσης που θα ωφελούνταν από λίγη προσοχή στις υφές, ξεχωρίζει όμως για τις ανόθευτες γεύσεις της κι έχει για φόντο μερικά από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα όσου καλοκαιριού μας έχει απομείνει. Παράλληλα, την αρχοντιά του σκηνικού υπογραμμίζουν με χάρη οι εκλεκτές ετικέτες από την ολοένα εμπλουτιζόμενη wine list της κάβας, που αν ήταν κατάτι πιο γαλαντόμα στις επιλογές σε ποτήρι, θα αναδείκνυε ακόμη περισσότερο μια ζηλευτή πρόταση θαλασσοφαγίας, ιδίως σ’ αυτό το τιμολογιακό εύρος. Κι όλα αυτά, χωρίς να έχει χαθεί ούτε λέπι από τη χαλαρή, οικεία και φιλική ατμόσφαιρα, που κρατά το «Σαρδελάκι με Θέα» φαβορί των ψαροφαγικών μας προτιμήσεων εδώ και χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες

Σαρδελάκι... με Θέα

Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.