Τηλέμαχος Art Grill: All time meat classic

Όταν κάποτε γραφτεί ένα βιβλίο για την ιστορία του κρέατος στην Ελλάδα, το κεφάλαιο για το «Τηλέμαχος Art Grill» θα είναι σίγουρα από τα μεγαλύτερα

Τηλέμαχος Art Grill: All time meat classic

Όταν κάποτε γραφτεί ένα βιβλίο για την ιστορία του κρέατος στην Ελλάδα, το κεφάλαιο για το «Τηλέμαχος Art Grill» θα είναι σίγουρα από τα μεγαλύτερα. Το όμορφο κηφισιώτικο εστιατόριο με τη μακρά ιστορία, που κρατά από τη δεκαετία του 1950, μπορεί άνετα να υπερηφανευτεί ότι πυροδότησε την εξάπλωση της σύγχρονης κρεοφαγίας όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και έξω από αυτή. Οι εξαιρετικές πρώτες ύλες, οι σπάνιες κοπές που κατόπιν καθιερώθηκαν κι επικράτησαν, τα άριστα σιτέματα (εδώ πρωτομάθαμε τι θα πει dry aging) και ασφαλώς η αλάνθαστη τεχνική στη διαχείριση και το ψήσιμο ήταν ανέκαθεν τα όπλα που χρησιμοποίησαν ο Γιώργος και ο Κώστας Τσιλιγκίρης για να μας μυήσουν στην τέχνη της απόλαυσης του κρέατος και να κρατούν το «Τηλέμαχος Art Grill» σταθερά ψηλά στην ατζέντα των κρεατοφάγων ολόκληρου του λεκανοπεδίου.

Τηλέμαχος Art Grill: All time meat classic - εικόνα 1

Κάθε φορά που το επισκεπτόμαστε, και ειδικά τώρα το καλοκαίρι που η δράση μεταφέρεται έξω, κάτω από τα μεγάλα δροσερά δέντρα της αυλής, το απολαυστικό σενάριο φέρνει πάντα στο κέντρο του τραπεζιού ορισμένα πιάτα που έχουν πλέον αποκτήσει τη στόφα του κλασικού. Είναι, λόγου χάρη, η ανεπανάληπτη βοδινή σπαλομπριζόλα του ενός κιλού, το σουβλάκι από πρόβατο, το κοκορέτσι, το κοντοσούβλι μαύρου χοίρου, το χυμώδες αρνάκι στη σούβλα που δημιουργούν μαζί με άλλους πειρασμούς τον κρεάτινο άξονα στον οποίο κινείται το εστιατόριο

Τηλέμαχος Art Grill: All time meat classic - εικόνα 2

Τριγύρω τους θα βρείτε ακόμα μια μεγάλη σειρά από ορεκτικά και σαλάτες, ανάμεσα στα οποία δίνουν τον τόνο η ξεχωριστή καροτοσαλάτα με κάρι, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και οι λαδερές μελιτζάνες από το οικογενειακό κτήμα που μαγειρεύονται με πολίτικη συνταγή, χωρίς να λείπουν οι καλοφτιαγμένες πίτες με χειροποίητο φύλλο όπως η κρεατόπιτα και η κολοκυθόπιτα. Η wine list, πλούσια και ζηλευτή, προτείνει μια ευρεία γκάμα επιλογών από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς και ωραία νοτιοαφρικάνικα κρασιά που εισάγουν οι ίδιοι και αξίζει να ανακαλύψετε.

Περισσότερες πληροφορίες

Τηλέμαχος Art Grill

Φραγκοπούλου 19, Κάτω Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.