Τα Ρωμανάκια: Για ντάκο και στάκα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αγία Παρασκευή!

Πάνω στην Πλατεία Κοραή σας περιμένουν στρωμένα τα τραπέζια, υπό τους ήχους ξέφρενων λυράρηδων, αφού η κουζίνα στα «Ρωμανάκια» έχει πάρει ήδη φωτιά.  

Τα Ρωμανάκια: Για ντάκο και στάκα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αγία Παρασκευή!

Πάνω στην Πλατεία Κοραή σας περιμένουν στρωμένα τα τραπέζια, υπό τους ήχους ξέφρενων λυράρηδων, αφού η κουζίνα στα «Ρωμανάκια» έχει πάρει ήδη φωτιά. Οφτό (αντικριστό), σταμναγκάθι ζεματιστό και χοχλιοί μπουμπουριστοί είναι μόνο μερικά από τα παραδοσιακά κρητικά πιάτα που σερβίρονται αχνιστά στην ταβέρνα-σημείο αναφοράς για τους φίλους των γεύσεων της Μεγαλονήσου. Στο μενού έχει προστεθεί πρόσφατα και η καστρινή σαλάτα, η οποία έρχεται με ντοματίνια, ξινομυζήθρα, άγρια ρόκα, κόκκινη ψητή πιπεριά και σπασμένο ντάκο, δίνοντας από νωρίς τον γευστικό τόνο. Οι λάτρεις των τυριών πρέπει να δοκιμάσουν τα «Τυροζουλάκια» (σε ρολάκια με πικάντικη σάλτσα ντομάτας), τα οποία προέρχονται από παραγωγούς της Κρήτης, όπως και οι περισσότερες πρώτες ύλες. Η δε στάκα είναι αποθεωτική και έρχεται αντάμα με χοντροκομμένες πατάτες.

Τα Ρωμανάκια: Για ντάκο και στάκα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αγία Παρασκευή! - εικόνα 1

Όσο για τους κρεατοφάγους, εδώ θα κάνουν... γιορτή. Το παραδοσιακό γαμοπίλαφο με ζυγούρι, το ριφάκι σιγομαγειρεμένο στην κατσαρόλα με χόρτα ή το τσιγαριαστό αρνί με πατατούλες είναι μόνο μερικές από τις λαχταριστές επιλογές που προσφέρει το μενού. Στο τέλος, προσθέστε οπωσδήποτε στο τραπέζι τη διαχρονικά ακαταμάχητη σφακιανόπιτα με μυζήθρα και το δικό τους θυμαρίσιο μέλι, συνοδεία ρακής, η οποία εξάλλου ρέει εν αφθονία στα έμπειρα «Ρωμανάκια»...

Περισσότερες πληροφορίες

Ρωμανάκια (Τα)

Λεωφ. Μεσογείων 366 & Κοραή 1, Αγ. Παρασκευή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.