Πριν ανοίξει η εστίαση, επτά εστιατόρια και deli νοστιμίζουν το (τελευταίο) Πάσχα κατ' οίκον

Με το βλέμμα στραμμένο στην επανεκκίνηση της εστίασης, σταχυολογούμε ενδιαφέρουσες ιδέες που θα πασπαλίσουν τις πασχαλινές ημέρες στο σπίτι με τις γεύσεις και τα αρώματα της παράδοσης.

Πριν ανοίξει η εστίαση, επτά εστιατόρια και deli νοστιμίζουν το (τελευταίο) Πάσχα κατ' οίκον

Με το βλέμμα στραμμένο στην επανεκκίνηση της εστίασης, σταχυολογούμε ενδιαφέρουσες ιδέες που θα πασπαλίσουν τις πασχαλινές ημέρες στο σπίτι με τις γεύσεις και τα αρώματα της παράδοσης.

Πριν ανοίξει η εστίαση, επτά εστιατόρια και deli νοστιμίζουν το (τελευταίο) Πάσχα κατ' οίκον - εικόνα 1
Η «Μπεμπέκα» βάζει στο παιχνίδι δύο σπέσιαλ μαγειρίτσες κατόπιν προπαραγγελίας

Μπεμπέκα

Η όμορφη μοντέρνα ταβέρνα του Χαλανδρίου με τη νοσταλγική αύρα στην ατμόσφαιρα φροντίζει πάντα να διανθίζει τον πλούσιο κατάλογο της με πιάτα που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση. Τις ημέρες του Πάσχα λοιπόν βάζει στο παιχνίδι δύο σπέσιαλ μαγειρίτσες κατόπιν προπαραγγελίας, μία παραδοσιακή με αυγολέμονο και αρνίσια συκωταριά από την Εύβοια, και μία vegetarian με φρέσκα μανιτάρια και μυρωδικά.

Nice n easy

Το Πάσχα χτυπά την πόρτα των αγαπημένων gourmet & bio healthy εστιατορίων στο Κολωνάκι και την Κηφισιά, φέρνοντας μαζί του μια σειρά από πολύ ταιριαστά πιάτα στο πνεύμα των ημερών. Μαγειρίτσα παραδοσιακή ή vegan με φρέσκα μανιτάρια και μυρωδικά, κοκορέτσι ρουμελιώτικο, κατσικάκι στη λαδόκολλα αλλά και αρωματική πορτοκαλόπιτα για γλυκό φινάλε. Δείτε αναλυτικά το πασχαλινό μενού εδώ.

Βλάσσης

Με πολλά λαδερά και νηστίσιμα (από γεμιστά και μπριάμ μέχρι κουνουπίδι γιαχνί, σελινόριζα αλά πολίτα και κριθαρότο με γαρίδες) νοστιμίζει όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα το διαχρονικό εστιατόριο των Ιλισίων. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η παραδοσιακή μαγειρίτσα θα είναι διαθέσιμη για delivery και takeaway τη Μεγάλη Παρασκευή.

Πριν ανοίξει η εστίαση, επτά εστιατόρια και deli νοστιμίζουν το (τελευταίο) Πάσχα κατ' οίκον - εικόνα 2
Πάσχα με το άρωμα της παράδοσης προτείνει το πολυτελές ξενοδοχείο St. George Lycabettus

St. George Lycabettus

Πάσχα με το άρωμα της παράδοσης προτείνει το πολυτελές ξενοδοχείο στις πλαγιές του Λυκαβηττού. Ο executive chef Βασίλης Μήλιος έχει ετοιμάσει ειδικά μενού πέντε σταδίων για το Μεγάλο Σάββατο και την ημέρα του Πάσχα που κοστίζουν € 39 κατ’άτομο και περιλαμβάνουν από μαγειρίτσα με κατσικίσια συκωτάκια και ρουμελιώτικο κοκορέτσι μέχρι κατσικίσιο μπούτι στη λαδόκολλα με χαλούμι και πράσινα σπαράγγια.

Μπουκιά και συχώριο

Η γνωστή αλυσίδα με την σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη σε Κηφισιά, Νέο Ψυχικό και Μαρούσι φέρνει στο τραπέζι μας του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής όλα τα απαραίτητα των ημερών. Κόκκινα αυγά, μαγειρίτσα κλασική ή χορτοφαγική, γαρδουμπάκια, κοκορέτσι, αρνάκι ελληνικό με το κιλό αλλά και φρικασέ.

Πριν ανοίξει η εστίαση, επτά εστιατόρια και deli νοστιμίζουν το (τελευταίο) Πάσχα κατ' οίκον - εικόνα 3
Φίνα macaron, σοκολάτες, εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά και τσουρέκι από το GB Corner Gifts & Flavors

GB Corner Gifts & Flavors

Είναι από τις πιο αγαπημένες μας αθηναϊκές «γωνιές» το πανέμορφο κατάστημα στο ισόγειο του εμβληματικού ξενοδοχείου της πλατείας Συντάγματος «Μεγάλη Βρεταννία» που τέτοιες μέρες φορά παραδοσιακά τα πασχαλινά του. Ξεχωρίζουν τα φίνα macaron, οι σοκολάτες και τα εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά από τον βραβευμένο Γάλλο pastry chef Arnaud Larher, αλλά και το παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι που φτιάχνεται στο ζαχαροπλαστείο του ξενοδοχείου. Για παραγγελίες εδώ.

NJV Athens Plaza

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το catering του πολυτελούς ξενοδοχείου στο Σύνταγμα προτείνει μια πραγματική πασχαλινή πανδαισία για όσους σχεδιάζουν ένα ξεχωριστό εορταστικό τραπέζι στο σπίτι, που περιλαμβάνει από παραδοσιακή μαγειρίτσα, σαλάτες και πίτες, μέχρι αρνί (μισό ή ολόκληρο) στις κληματόβεργες, γαρδουμπάκια, αλλά και παραδοσιακά γλυκά. Οι παραγγελίες γίνονται δεκτές έως και τη Μεγάλη Τετάρτη στο 2103352400, με ελάχιστη χρέωση τα € 150.

Πριν ανοίξει η εστίαση, επτά εστιατόρια και deli νοστιμίζουν το (τελευταίο) Πάσχα κατ' οίκον - εικόνα 4
Δεκαοκτώ διαφορετικές επιλογές για κάθε περίσταση στα καλάθια του A Magic Cabinet

A Magic Cabinet

Φορτωμένα εκλεκτά ελληνικά deli σε διάφορους συνδυασμούς έρχονται στο σπίτι τα υπέροχα ανοιξιάτικα και πασχαλινά καλάθια της πλατφόρμας με την υπογραφή της Ευγενίας Χανδρή, που φέτος προσφέρονται σε δεκαοκτώ διαφορετικές επιλογές. Καθένα από αυτά εξυπηρετεί διαφορετικές διαθέσεις και περιστάσεις, όπως για παράδειγμα ένα πλούσιο πρωινό, ένα απογευματινό κοκτέιλ στη βεράντα ή ένα σπέσιαλ BBQ με τα όλα του, και μπορείτε να τα βρείτε όλα μαζί εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Nice ’N’ Easy

Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.