Στο «PS Luncheon» ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός

Δημιούργημα της καραντίνας και της μόδας που θεωρεί καλό το εξαντρίκ με λίγες εξωτικές νότες, το «Ps luncheon» υπόσχεται, αλλά…

Στο «PS Luncheon» ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός

Προφανώς θα αναρωτηθείτε: Κριτική παρουσίαση σε delivery; Δεν είμαστε καλά. Και όμως είμαστε. Κατ’ αρχάς η καραντίνα, τα κλειστά εστιατόρια κ.λ.π έχουν περιορίσει τις γευστικές επιλογές των περισσοτέρων και ειδικά αυτών που δεν έχουν το ταλέντο του μαγειρεύειν στο αίμα τους. Κατά δεύτερον γιατί, ανεργία γαρ, όλο και περισσότεροι επώνυμοι εστιάτορες μπαίνουν στο παιχνίδι σε μια προσπάθεια να κρατηθούν όρθιοι οικονομικά. Το φαινόμενο είναι πλέον τόσο ευδιάκριτο που ορισμένοι αναρωτιούνται αν το «fine delivery» ήρθε για να μείνει. Προτιμώ να μην το σχολιάσω. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πω την άποψη μου και ενδεχομένως, ξεχωρίζοντας αυτό που θεωρώ ήρα από το στάρι, να βοηθήσω κάποιους να αποφύγουν την όποια παγίδα.

Ερέθισμα για όλα αυτά μου έδωσε το «PS luncheon», δημιούργημα του σεφ Σωτήρη Κοντιζά. Χάρη στον παντοδύναμο ιστό διάβασα για το εγχείρημα πολλά εντυπωσιακά του τύπου «ιδιαίτερη γαστρονομική ματιά», «νέα εμπειρία φαγητού» ή «χαράζει νέους ορίζοντες σε… φαγητό από delivery». Δυστυχώς όμως ό,τι «λάμπει στην τηλεόραση ή στο internet δεν είναι πάντα χρυσός».

Ξεκινώντας από τα πιάτα και την περιγραφή τους η πρώτη εικόνα είναι μάλλον εντυπωσιακή και κεντρίζει το ενδιαφέρον. Το ρύζι με την καραμελωμένη παντσέτα, η sauce romesco, η σαλάτα με soba και τα kit για πίτσα (miso τρούφα) ή tacos σε προκαλούν να παραγγείλεις. Εδώ όμως ο χρυσός σχεδόν τελειώνει. Η παραγγελία φθάνει στην ώρα της (30-40 λεπτά) και τα εδέσματα έρχονται σε ανθεκτικές, κατάλληλες αλλά όχι ισοθερμικές συσκευασίες…

Δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο και το χρόνο να μπω σε αναλυτικές περιγραφές γευστικού χαρακτήρα κ.λ.π. Σε γενικές γραμμές ότι έπρεπε να είναι ζεστό έφτασε κρύο, το τηγανητό ρύζι δεν καταλάβαινες αν είναι τηγανητό ή άψητο, η παντσέτα σκληρή και ας μη συνεχίσω… Σε ότι αφορά τα kit που χρειάζονται μαγείρεμα, φυσικά με οδηγίες από τους σεφ θα πω απλά για την πίτσα π.χ. ότι αν κάποιος που δεν ξέρει να μαγειρεύει την παραγγείλει, απλά δεν θα φάει ή θα φάει κάτι που ίσως μοιάζει με κάτι γνωστό! Δεν χρειάζονται περισσότερα. Αν είσαστε τολμηρός και περίεργος μπορείτε να δοκιμάσετε και οι ίδιοι. Δεν σας το συμβουλεύω.

Το βέβαιο είναι ότι καλά τα φιλόδοξα και με εντυπωσιακές εκφωνήσεις εγχειρήματα· όταν όμως δεν υπάρχει η γνώση για τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρηθούν και η κρίση για το τι ταιριάζει στη διαδικασία του delivery τότε ο γκρεμός απέχει ένα βήμα. Είναι κρίμα γιατί το «Nolan» (ναυαρχίδα του συγκεκριμένου σεφ) είναι συμπαθές, έχει ενδιαφέροντα πιάτα και ο ίδιος είμαι βέβαιος ότι μπορεί περισσότερα. Επί του παρόντος όμως το τι θα κάνετε εξαρτάται από το κατά πόσο είσαστε φανατικός θεατής του Master Chef.

Αξιολόγηση: Μέτριο 12,0/20

Παραμυθίας 11 | Τηλ: 210 5234749

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.