Συνάντηση νοστιμιάς στο «ΦΙΤΑ»

Επτά νέοι μάγειρες συνομιλούν bistroνομικά στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Νέου Κόσμου δίπλα στις γραμμές του τραμ. Σπεσιαλιτέ σπέσιαλ, για παρείστικο κυριακάτικο γεύμα.

Συνάντηση νοστιμιάς στο «ΦΙΤΑ»

Είναι φίλοι, έχουν συνεργαστεί, και θέλουν να συνομιλούν γευστικά μεταξύ τους προτείνοντας ένα πανόραμα αναζητήσεων που τους φέρνει κοντά και μέσω αυτού του διαλόγου ανανεώνει το σύγχρονο ρεπερτόριο της ελληνικής κουζίνας. Αυτή την Κυριακή λοιπόν 18/10 από τις 14.00 μέχρι τις 19.00 επτά ταλαντούχοι μάγειρες θα μαγειρέψουν ο καθένας ένα πιάτο σ' ένα σπέσιαλ ανοιχτό μενού απ όπου θα μπορείς να διαλέγεις ότι σου γυαλίσει, και το οποίο θα πλαισιωθεί από διάφορες σαλάτες ανάλογα με τα ευρήματα στην αγορά αυτή τη στιγμή.

Θα μαγειρέψουν λοιπόν οι : Άνταμ Κοντοβάς από την «Kobra» (ψάρι τραχούρι με καρότο, ,σπανάκι, βανίλιες σε ζύμωση και φιστίκια Αιγίνης), Γιάννης Λουκάκης από Θεσσαλονίκη/ «Μούργα», «Συν Τροφή» (ωμό μαγιάτικο σε σιταρόζουμο από μαυραγάνι, με ραπανάκι και ελαιόλαδο) ενώ δεν αποκλείεται να κάνει κάτι και με φρέσκες καραβίδες, Κλεομένης Ζουρνατζής από «Cookaya» και «Hoocut» (χοτ ντογκ μαύρου χοίρου με χειροποίητη κέτσαπ, λάχανο και τηγανητό κρεμμύδι), Στέφανος Μιχάλης από το οινοποιείο Κτήμα Φλαμουρού και το καφέ- εστιατόριο της «Μαργαρίτας» στην Ανάφη (ρεβυθάδα σιφνέικη και ταλιάτα σουπιάς, Σπύρος Πεδιαδιτάκης ζαχαροπλάστης της «Σπονδής» ( αυγόφετες με παγωτό από προζυμένιο ψωμί και κατσικίσιο γάλα), και φυσικά οι οικοδεσπότες Φώτης Φωτεινόγλου (ντολμάδες με πατζαρόφυλλα και σέσκουλα γεμιστοί με καραβίδα και ψάρι, λαδολέμονο ρέγκας , «αλάτι» από ψητό κατσίκι) και Θοδωρής Κασσαβέτης φρέσκα ραβιόλια με χλωροτύρι Κιμώλου, σάλτσα με λεμόνι και δυόσμο). Την εκδήλωση στηρίζουν τα φυσικά κρασιά του «Κτήματος Αφιανές» στην Ικαρία.

Περισσότερες πληροφορίες

Φίτα

Ντουρμ 1 & Κασομούλη 6-8, Νέος Κόσμος
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.